Hirdetés

A Sony a napokban tartotta stratégiai találkozóját, ahol többek között a mobilos divízió helyzetéről is szó esett. Az utóbbi években sajnos már kevésbé fontos szereplő a Sony a mobilpiacon, hiába a félévente kiadott csúcsmodellek. Pár hónapja már tudni lehet, hogy összevonásra került a mobil, a TV, a zenei és a kamerákért felelős részleg annak érdekében, hogy nyereségessé váljanak. Ennek első jelei a nemrég leleplezett Xperia 1, 10 és 10 Plus trió, amik már egy új irányt próbálnak a cég számára kitaposni. A megbeszélésen viszont arról is szó esett, mi szerint jó néhány országból kivonulnak és áthelyezik más piacokra a hangsúlyt.

Ami a mobilokat illeti, a fent látható ábra alapján kivonulnak Kanadából, Dél-Amerikából, Közép-Amerikából, Afrikából, Közel-Keletről, Indiából és Ausztráliából is. A fókusz áthelyeződik Európára, Tajvanra, Hong Kongra és Japánra. Reméljük ez azt is jelenti, hogy az új készülékek piacra kerülési ideje felgyorsul, ugyanis hiába jelentenek be új mobilokat, ha azok megvásárlása pár hónappal későbbre várható. Ezen kívül pedig az árazás is fontos szempont, kíváncsian várjuk, mire is készülnek a japánok. Szerintetek miben kéne változtasson a Sony?

Hirdetés
FORRÁSGSMARENA
Kiskorom óta vonzott az informatika és főleg a mobilok világa és ez juttatott el oda, ahol most vagyok, időm nagy részében a YouTube videókkal foglalkozom.