Múlt hónapban felmerült a pletyka, hogy a Sony el fogja adni a mobil részlegét (Sony Mobile) és ehhez vásárlókat keres. Kazuo Hirai, a Sony CEO-ja azt mondta, hogy nincs tervben kivonuló stratégia, főleg úgy, hogy az egész cég a profitszerzésre fókuszál. A Sony kemény versenyt fut a belépőszinten a kínai okostelefon gyártókkal, mint a Xiaomi, Huawei és a Lenovo. A Sony-nak jelenleg a globális mobilpiacon 3%-os a részesedése, ami nagyon kevésnek mondható, lássuk be.

Igaz, hogy senki nem hibáztathatná a Sony-t, amiért meg akar válni a veszteséges mobilrészlegétől, az igazság az, hogy ez nem fog megtörténni. Tim Harrison, a Sony Mobile Globális kommunációs és PR alelnöke azt nyilatkozta, hogy Hirai szavait félreértették, ő azt szerette volna mondani, hogy ‘nézzétek, mi egy növekvőben lévő cég vagyunk, így minden opciót figyelembe kell venni’. Harrison szerint a CEO-nak nincs szándékában megszabadulni az ágazattól. “Egyáltalán nem állította, hogy ‘eladóak vagyunk'” – kezdte Harrison.

Készült továbbá ma egy riport a Sony Mobile elnökével Hiroki Totoki-val is. Ő is megerősítette, hogy nem vonul ki a Sony a piacról, konkrétan azt mondta, hogy még ha úgy is döntenének, hogy nem gyártanak több készüléket, akkor is folytatnák a munkát a szoftveres téren. A Sony tegnap bemutatta középkategóriás készülékeit itt, Barcelonában. Név szerint a Sony Xperia M4 Aqua-t, valamint az új zászlós táblagépét a Sony Xperia Z4 Tablet-t. 

m4aqua3

Pletykák szólnak már az új zászlóskészülékről, az Xperia Z4-ről, várhatóan nyáron fogják bemutatni.

Hirdetés
6 éve írok az informatika és a telekommunikáció világáról és 1 éve készítek videókat. Papír szerint mérnök-informatikus vagyok, de a mobilok világa jobban vonz.