Hirdetés

A Sony Xperia 2 és Xperia 20 mobilok formáját is leleplezték a tokgyártók, szeptember első hetében pedig már debütálhatnak is a mobilok.

A zászlóshajó Xperia 1 utódját, az Xperia 2-t egy CAD fájl buktatta le, majd a dizájnt egy védőtokokat gyártó cég erősítette meg. Ha igazak a fotók, az új csúcsmobil dizájnja nagyon hasonló lesz a mostaniéhoz. 21:9-es képernyőt, négyzetes formát és tripla hátlapi kamerát fogunk majd találni az Xperia 2-n is. A három kamera azonban nem a készülékház hátának közepén, hanem annak bal oldalán lesz megtalálható, hasonlóan kicsit az iPhone X elrendezéséhez.

De nem csak a csúcsmodellt fogja várhatóan frissíteni a Sony. Az Xperia 10 utódjaként érkezik az Xperia 20, melyről az OnLeaks és a SlashLeaks osztott meg fotókat. A renderképeken látszanak az Xperia 10-hez nagyon hasonló, hosszúkás formák. Maradt oldalt az ujjlenyomat-leolvasó és hátul a két kamera.

A GSMArena szerint az Xperia 20 új szenzorokat kap majd. A portál szerint a Sony két, saját gyártású 12 megapixeles kamerát rak a mobilba.

A készülékek várhatóan a szeptember 6-a és 11-e között megrendezésre kerülő berlini IFA kiállításon mutatkoznak be.

Ha érdekel, hogy miért jó a 21:9-es képarány egy mobilban, ezt a videót nézd meg:

Hirdetés
FORRÁSMobilarena
Óvodás korom óta érdekel az informatika és a technológia világa. Programtervezést és könyvtártudományt tanultam, lassan öt éve, hogy írással és közösségi médiával foglalkozom.