A Huawei elég nagy elánnal készült az idei IFA kiállításra. Nem csupán a Huawei Mate 20 Lite-ról rántották le a leplet, hanem végre több információt is megosztottak a Kirin 980-ról. Az SoC a világon elsőként lépett a 7 nanométeres megoldások útjára, a TSMC gyártja a processzort, ami az eddigieknél nem meglepő módon jóval erősebb lesz, köszönhetően többek között a dupla NPU-nak, vagyis a neurális processzornak, ami igen magas szintre emeli az AI képességeket.

Számokban kifejezve egyébként a Cortex-A76-os magokra épülő Kirin 980 nagyjából 75%-kal erősebb a Kirin 970-nél és körülbelül 58%-kal hatékonyabb teljesítményt nyújt. A chip 1 cm2-es területén 6,9 milliárd tranzisztort sűrít össze; többet, mint a korábbi generációs chip, a Kirin 970 (5,5 milliárd) esetében. Az új ISP 46 százalékkal jobb adatátvitelt biztosít elődjénél, illetve támogatja a többkamerás konfigurációkat, kell is majd ez a következő Mate-nél. A Kirin 980-ba épített új HDR színreprodukciós technológiának és a Multi-pass zajcsökkentő megoldásoknak köszönhetően láthatóvá válnak a kép legfinomabb részletei, akár alacsony fényviszonyok között is.

Az ISP 97,4 százalékos pontossággal képes felismerni a kamera előtt mozgó tárgyakat, így a felhasználók könnyedén készíthetnek fényképet mozgásban lévő pillanatokról is, illetve 33 százalékkal kisebb késleltetéssel tud videókat készíteni, mint korábban. A Kirin 980 a világ első olyan chipje, amely támogatja az LTE Cat.21 kapcsolatokat, maximális letöltési sebessége elérheti akár az 1.4Gbps-t is.

A Kirin 980 mellett megérkezett a Huawei Locator egy okos navigációs eszköz, amely valós idejű helymeghatározásra képes, ezzel segítve a családtagok és hozzátartozók nyomon követését. A felhasználót elveszett tárgyak és háziállatok felkutatásában és megtalálásában is nagyban segíti. A készülék támogatja a legnépszerűbb GPS/A-GPS alapú, illetve a GLONASS, Galileo és Beidou műholdakat is.

Hirdetés
Nem kérdés, miket szeretek: technológia, jog, sport, utazás, zene, autók. Aki követné, hogy merre járok: www.instagram.com/tamzsolt