Jönnek a szivárgások a Huawei soron következő csúcstelefonjáról, az őszre várt Huawei Mate 30-ról és Pro változatáról. Ha az USA és Kína között húzódó kereskedelmi háború nem lángol fel addig újra, akkor október környékén várhatjuk a premiert.

És lesz is mit várni a premieren! Ha hihetünk a GSM Arena által közzétett pletykáknak, a Huawei Mate 30 még a tavalyi szériánál is komolyabb kamerás képességekkel fog rendelkezni.

A pletykák szerint lesz egy:

  • 40 megapixeles, f/1.6 és f/1.4 között állítható blendéjű, RYYB pixelelrendezéssel szerelt kamera;
  • 40 megapixeles f/1.7-es rekeszértékkel rendelkező ultraszéles szenzor 120 fokos látószöggel;
  • és egy 8 megapixeles zoomlencse, ötszörös optikai nagyítással.

Vélhetően a Huawei erősít idén a mobiljai videós képességein. Ehhez a 40 megapixeles szenzor támogatni fog különböző Cine lens lehetőségeket és profi videós módot, ahogy a Sony Xperia 1 is teszi.

A nagylátószögű szenzor terén jól látható minőségjavulást várhatunk, az ötszörös zoomot pedig a P30 Próban már megismerhettük.

Ha minden igaz, a Huawei Mate 30 a Kirin 985-ös processzort fogja használni, 5G képes lesz és 55 wattal lehet majd tölteni. Marad a tavalyi modellből az energiamegosztás és 10 wattos vezeték nélküli töltőként is funkcionálhat majd a Mate 30-as mobilunk.

Hirdetés
FORRÁSGSM Arena
Óvodás korom óta érdekel az informatika és a technológia világa. Programtervezést és könyvtártudományt tanultam, lassan öt éve, hogy írással és közösségi médiával foglalkozom.