Lehet hogy nem írtunk róla, de a 2014-es Google I/O konferencián a HTC bejelentette, hogy a 2013-as és 2014-es zászlós modelljei várhatóan a végső verzió megjelenése után meg is kapják az új Android frissítést, még ősszel. Nos, az ősz már itt van és vele a nap, amire vártatok, elérkezett. Tegnap rajtolt ugyanis a Nexus készülékekre az Android 5.0 Lollipop és a HTC is megerősítette, hogy a végső kód már a kezükben van és 90 napon belül a HTC One M8 hivatalosan is frissíthető lesz az új Androidra.

Az első készülék minden valószínűséggel a HTC One M8 Google Play Edition lesz, tekintve azt a tényt, hogy ő a tiszta, módosítatlan, páratlan és megismételhetetlen gyári Androidot használja. A frissítés a többi Nexus felhasználókhoz is hamarosan megérkezik, már nem kell sokat várni, maximum pár napot.

A következő HTC modell, aki megkaphatja a frissítést, ő a 2014-es zászlós One M8 a HTC egyedi Sense felületével. Igaz, hogy teljesen más a felület, azt is át kell dolgozni, optimalizálni rá az új rendszert, de tekintve a HTC elkötelezettségét ehhez a készülékhez, hisszük, hogy a 90 napos határidőt be tudják tartani.

Végül, jöjjön a HTC One M7, a 2013-as zászlós modell, ő is várhatóan 90 napon belül megkapja a frissítést, ha hihetünk a HTC-nek. Nagyon hasonló felhasználói felülete van, mint az M8-nak, szóval sok módosítást nem kell alkalmazni.

Tekintve, hogy mekkora frissítésről van szó, kíváncsian várjuk az újabb gyártók közleményét, hogy mikor jelenik meg készülékeikre az új Android 5.0 Lollipop.

Hirdetés
Kiskorom óta vonzott az informatika és főleg a mobilok világa és ez juttatott el oda, ahol most vagyok, időm nagy részében a YouTube videókkal foglalkozom.