Az Apple régebbi készülékeit szoftveresen lassítja, ha az akkumulátor már öreg. Ezt azért csinálták, hogy a telefon ne kapcsoljon ki váratlanul alacsony töltöttség mellett. A felhasználók rossz néven vették, hogy a vállalat ezt titokban csinálta, emiatt be is perelték a céget, utána az Apple nyílt levélben kért bocsánatot és most ott tartunk, hogy az iOS 11.3-ban lehetőség lesz arra, hogy a felhasználó kikapcsolhassa a szoftveres lassítást.

Megérkezett az iOS 11.3 második fejlesztői bétája, ami egy új menüponttal bővült. Most már nyomon lehet követni az akkumulátor állapotát, hogy eredeti kapacitásának hány százalékára képes, illetve itt lehet majd ki/be kapcsolni a szoftveres lassítást. Minden további részlet a videónkban látható:

Az iOS 11.3 telepítéséhez szükség van egy béta profilra, ezt Safari böngészőn keresztül tudjátok telepíteni. A béta telepítését nem ajánlom, ugyanis sok app nem kompatibilis vele és összeomlik. A végleges verzió márciusban várható.

Hirdetés
Kiskorom óta vonzott az informatika és főleg a mobilok világa és ez juttatott el oda, ahol most vagyok, időm nagy részében a YouTube videókkal foglalkozom.