Az interneten eddig is voltak olyan hírek, hogy az Apple szándékosan lassítja a régebbi készülékeket, ahogy az akkumulátoruk öregszik. A TechCrunch-nak címzett levélből kiderült, hogy ez nem csak pletyka, hanem tényleg megtörténik.

Az Apple egyes készülékeinél direkt csökkenti a processzor órajelét, hogy megtartsa az akkumulátor üzemidejét, hisz ez idővel romlik (bár az akkumulátorcsere okosabb lenne).

iPhone SE

Az iPhone 6, iPhone 6s és iPhone SE telefonokra kiadott az Apple egy frissítést, ami megőrzi az akkumulátor üzemidejét azáltal, hogy minimálisan lassítják a készüléket, illetve ez az “óvintézkedés” megelőzi azt is, hogy hideg körülmények között kikapcsoljon a telefon. A vállalat megerősítette, hogy az iPhone 7 is megkapta ezt a “funkciót” az iOS 11.2 frissítéssel és idővel az újabb készülékeknél is alkalmazni fogják ezt.

Ahogy említettük, az akkumulátorcsere megoldás lehetne azok számára, akik nem szeretnének vagy nem engedhetik meg maguknak, hogy új készüléket vásároljanak. Az Apple-nek tájékoztatnia kellett volna a felhasználóit erről és meghagyhatná a lehetőséget, hogy szeretnének-e ezzel élni, hisz ha frissíted a rendszert, előbb-utóbb te is megkapod ezt.

Hirdetés
Kiskorom óta vonzott az informatika és főleg a mobilok világa és ez juttatott el oda, ahol most vagyok, időm nagy részében a YouTube videókkal foglalkozom.