Az általánosan javasolt, hogy nyilt WiFi hálózaton ne használjuk érzékeny szolgáltatásokat, mint pl. online bankolás vagy más üzleti ügyek. Mi a helyzet a Tinderrel?

Egy biztonsági cég, a Checkmarx felfedezett egy “vérző sebet”, aminek köszönhetően – azonos WiFi hálózat esetén – idegenek (hackerek) hozzáférhetnek a fotóidhoz és láthatják a matcheket is.

Ennek oka nagyon egyszerű, a Tinder a fotókhoz nem használ HTTPS protokolt, tehát nem titkosított csatornán megy az adatfolyam, így a behatolók hozzáférhetnek a fotókhoz, sőt saját fotóikat is feltölthetik hozzád. A Checkmarx menedzsere azt mondta, hogy szimulálni tudják, hogy a Tinder felhasználó – aki azonos hálózaton van – pontosan mit lát a készülék képernyőjén. Megtudható a szexuális érdeklődés és rengeteg egyéb infó is.

Szemléltetés céljából létrehoztak egy demót (TinderDrift), az erről készült videót lent láthatjátok.

A Tinder is reagált ezzel kapcsolatban: dolgoznak a képek titkosításán, de nem osztottak meg több információt azzal kapcsolatban, hogy milyen biztonságtechnikai megoldásokat alkalmaznak az applikációban.

Hirdetés
Kiskorom óta vonzott az informatika és főleg a mobilok világa és ez juttatott el oda, ahol most vagyok, időm nagy részében a YouTube videókkal foglalkozom.