Hirdetés

A Samsung saját Exynos chipsetjeit senkinek nem kell bemutatni, ugyanis ez található meg többek között a Galaxy S6 szériában, illetve az újabb Exynos 8890 modell a Galaxy S7 készülékekben. Ezek ugye 8 magos chipsetek, azonban a vállalat a belépőszintre is készít rendszerchipeket, ilyen a 4 magos Exynos 7570, mely már 14 nanométeres FinFET struktúrát használ.

A koreai óriás tegnap bejelentette, hogy egy lépéssel előre lép az Exynos chipsetek terén, bemutatták az Exynos 7 Dual 7270-et. Nevéből adódóan két (Cortex-A53) mag található meg benne, viszont a 14nm-es gyártási technológia előnyeivel bír, és ezt a chipet kifejezetten hordozható eszközökbe szánja a vállalat.

exynos-7-dual-7270A következőket tudja az Exynos 7 Dual 7270: beépített Cat4 LTE 2CA modem, WiFi, Bluetooth, FM és GNSS rendszerek, továbbá tartalmazza az AP, DRAM és NAND memória chipeket, valamint a PCIM (power management) IC-t is, miközben az egész elfér az ujjbegyeden.

finfet

A chipset már tömeggyártás alatt van, így már a gyártó gondolkodhatnak azon, hogy mely eszközeikbe szeretnék a Samsung új rendszerchipjét. Az Exynos 7270 kifejezetten okosórákba lett tervezve, szép teljesítményre képes, miközben energiatakarékos is marad. De hogy ez a gyakorlatban hogy fog kinézni, arra egyelőre várni kell, míg ilyen chipsettel rendelkező eszközöket dobnak a piacra.

Hirdetés
Kiskorom óta vonzott az informatika és főleg a mobilok világa és ez juttatott el oda, ahol most vagyok, időm nagy részében a YouTube videókkal foglalkozom.