A 2015-ös Nexus 6P és Nexus 5X után a Google a HTC-t bízza meg az idei Nexus készülékek gyártásával. Két készülék várható idén, melyek kódneve Sailfish (vagy S1) és Marlin (vagy M1).

A készülékek 5″ és 5.5″ képátlójú kijelzőt fognak kapni, azonban dizájnban hasonlóak lehetnek. Megjelent az interneten egy kép, melyen vélhetően egy 2016-os Nexus készüléket láthatunk (nem tudni, hogy valós renderkép vagy csak kreálmány, illetve az sem tisztázott, hogy melyik készüléket láthatjuk).

Ha megnézitek a képet, a HTC-re egyáltalán nem jellemző dizájnt kapott a készülék. Az előlap átlagosan néz ki, viszont a hátlapon az ujjlenyomatszenzor körül és fölött üveg borítást láthatunk, míg a többi rész vélhetően fém. A készüléken egyébként nem látunk HTC logót sem, csak egy „G”-t (Google), mely jelöli, hogy valóban Nexus készülékről van szó. A forrás szerint mindkét HTC Nexus készülék hasonlóan fog kinézni, mint amit a képen láthatunk, mindössze néhány apróbb eltérés lehet.

A kiszivárgott kép a 2016-os Nexus készülékről
A kiszivárgott kép a 2016-os Nexus készülékről

Arról nincs információ, hogy a Google mikor tervezi bemutatni két újdonsült Nexus készülékét, de várhatóan szeptemberben kerül erre sor. Az szinte biztos, hogy Android 7.0 Nougat fognak futtatni.

További infók hiányában tekintsd meg korábban írt cikkünket a HTC Nexus készülékeiről.

Hirdetés
FORRÁSPhoneArena
Kiskorom óta vonzott az informatika és főleg a mobilok világa és ez juttatott el oda, ahol most vagyok, időm nagy részében a YouTube videókkal foglalkozom.