Hirdetés

A londoni leleplezés előtt néhány nappal a Huawei Twitteren már említette a Mate 20X-et, amiről lehetett tudni, hogy a vállalat első, kifejezetten gamereknek szánt okostelefonja lesz. A Mate 20 és a Mate 20 Pro mellett október 16-án ezt is bemutatták, azonban sajnos nem lesz kapható Magyarországon.

A Huawei Mate 20X előlapján egy méretes, 7,2 hüvelykes, 2244 x 1080 pixel felbontású AMOLED kijelzőt fogunk találni, ami szerintem több mint elegendő.

A teljesítményéről nem meglepő módon a 7 nanométeres Kirin 980 fog gondoskodni (2 x 2,5 GHz + 2 x 2 GHz + 4 x 1,8 GHz órajellel), mellé 6 GB RAM és 128 GB háttértár fog járni, a bővíteni pedig a Huawei saját fejlesztésű nanoSD kártyájával lehetséges egészen 256 GB-ig.

Az előlapra itt is egy 24 MP-es, f/2.0 rekeszértékű kamera került, a hátlapon pedig tripla rendszert találunk: kapunk egy 40 MP-es fő szenzort, egy 20 MP-es másodlagos ultra széleslátószügű és egy 8 MP-es telefotó lencsét, gyakorlatilag ugyanaz a kamera, mint a Mate 20 Próban.

A Mate 20-hoz és a Mate 20 Próhoz hasonlóan a Mate 20X is Android 9.0 Pie + EMUI 9 rendszerrel érkezik, viszont ez a telefon csak cseppálló IP53-as tanúsítványnak megfelelően, tehát víz alatti fotókat ne akarjunk csinálni vele. Sajnos a 40W-os gyorstöltést nem kapta meg, itt csak maximum 22,5W-ról beszélhetünk, viszont az igen masszív, 5000 mAh kapacitású akkumulátort ezzel is gyorsan fel tudjuk tölteni.

És hogy mitől gamer a telefon? Az ASUS ROG Phone-hoz hasonlóan a Mate 20X is Vapor Chamber (hőkamrás) hűtési technológiával bír, viszont grafén hőelvezető réteggel, ami sokkal hatékonyabb mint a réz, ennek köszönhetően játék során egyáltalán nem fog felmelegedni a készülék, hűs marad és a nagy kapacitású akkumulátornak köszönhetően sokáig ki fog tartani. Ezenfelül kapható hozzá egy joystick is, ami rengeteg játékot támogat. Ennyi a sztori.

Az igen masszív méretekkel és akkuval megáldott Mate 20 X ára 899 euró lesz, ami megközelítőleg 290.000 Ft-ot jelent, azonban Magyarországon nem kerül kereskedelmi forgalomba.

Hirdetés
Kiskorom óta vonzott az informatika és főleg a mobilok világa és ez juttatott el oda, ahol most vagyok, időm nagy részében a YouTube videókkal foglalkozom.