Hirdetés

A tavalyi Legion Phone-t követve a Lenovo idén is piacra dobott egy vérbeli gamer készüléket. Az igazán kiemelkedő extrákat párosával kapjuk a mobilban: kettő töltőcsatlakozó, kettő vibramotor, kettő ventilátor és két ultrahangos ravasz, ami a játékoknál lesz hasznos. Emellett van egy kisebb, de annál érdekesebb extra is a telefonban: A popup szelfikamera (44 MP-es Samsung szenzor) nem a telefon tetejéből, hanem az oldalából emelkedik ki, ahogyan a játékosok leginkább tartják a telefonjukat.

Legion Phone Duel 2

Az AMOLED kijelző 6,92 hüvelykre nőtt, természetesen megtartva a 144Hz-es képfrissítést, illetve a FHD+ (2460×1080) felbontást. Gamer telefon létére – nem meglepő módon a Legion Phone Duel 2 különböző játékirányító egységek egész kavalkádját rejti. Találunk két nyomásérzékeny pontot a kijelzőn, két gombot a hátoldalon és persze az előbb említett ultrahangos ravaszpárost a kereten.

A hátsó kialakítás is rendkívül egyedülálló. Az egységes hátlapot egy üvegsziget szakítja meg a Legion logóval, amely alatt a kamerák és a ventilátorok foglalnak helyet. A kamerarendszer megegyezik az előző modellével: 64 MP-es főkamera és egy 16 MP-es széleslátószögű lencse. A két ventilátor egymást kiegészítve működik. Az egyik a forró hő összegyűjtésére szolgál, míg a másik feladata ennek a kibocsájtása. Ez a rendszer a Lenovo szerint 30%-os javulást hoz a mobil hőkezelésében az elődhöz képest.

Az új Legion Phone-ban természetesen a piacon kapható egyik legerősebb lapka, a Snapdragon 888 dolgozik 12/16 GB RAM-mal párosítva, a háttértár pedig 256 vagy 512 GB. Az energiát egy két részre osztott, 5500 mAh kapacitású akku szolgáltatja, melyet egy porton töltve 65W-os töltési teljesítményt érhetünk el. Mindkettőt használva pedig akár 90W-osat is, ami fél óra alatt teletölti a készüléket.

Szoftverfronton a Legion Phone Duel 2 a Lenovo ZUI 12.5 rendszerével érkezik, ez pedig Android 11 alapokon nyugszik. Két színopció közül választhatnak a vásárlók: Ultimate Black és Titanium White.

A telefon Kínában még ebben a hónapban megjelenik, Európában viszont várnunk kell rá legkorábban májusig. Az árazás 799€ a kisebbik 12/256GB-os modellre, valamint 999€ a nagyobb memóriájú 16/512GB-osra.

Zack is elvégezte a szokásos strapatesztet, amin csúfosan zárt a Lenovo új gamer mobilja, kis erőfeszítéssel könnyen háromba törhető.

Személy szerint meglehetősen szkeptikus vagyok a mobil célközönségének méretével kapcsolatban, de az biztos, hogy aki kifejezetten gamer célra keres telefont, annak a Legion Phone Duel 2 egy bombabiztos választás lehet.

Hirdetés
Bertalan Tamás vagyok, 17 éves. Kiskorom óta érdekel az informatika, leginkább a számítógépek és a mobilok világa vonz. Nem rég csatlakoztam a tech2.hu csapatához, mint szerkesztő.