Hirdetés

Idén áprilisban jelent meg a gamer mobilok etalonjának számító ROG Phone 5 család. Ámde mint azt tudjuk, nem lehet naprakésznek lenni az aktuális legújabb hardverrel évekig, hiszen pár havonta megjelenik valami erősebb, jobb darab.  

Az ASUS pont emiatt kiadott két továbbfejlesztett, jelenlegi csúcshardverrel szerelt modellt, melyeket ROG Phone 5s és 5s Pro névre keresztelt. A széria mobiljaiba a Snapdragon 888+ lapkakészlet került, amely az előd 2.84 GHz-éhez képest már némileg magasabb, 3.0 GHz-en pörög. A Pro modell gamer laptopokat is megszégyenítő 18 GB RAM-mal van szerelve, melyhez 512 GB belső tárhely társul. MicroSD kártya bemenet ugyan nincs, de ehhez a brutális mennyiségű tárhelyhez talán teljesen fölösleges is lenne. A Pro modellen találunk még egy PMOLED hátsó kijelzőt is, ami a ROG Phone 5 Ultimate monokróm hátlapi kijelzőjét váltja.  

Asus ROG Phone 5s Pro

A 18/512 GB talán túlzásnak tűnhet, de szerencsére több konfigból is válogathatunk a ROG Phone 5s palettán. Választható 8/128 GB-os, 12/256 GB-os, illetve 16/256 GB-os modell is

A sima 5s hátlapján nincs kijelző, csak egy RGB színekben világító Republic of Gamers logó, valamint hátlapi érintőgombokat se kapunk, bár én nem érzek nagy érvágásnak. Az ultraszonikus AirTrigger 5-ös vállravaszokat mindkét modellnél megkapjuk természetesen.  

Asus ROG Phone 5s

A mobil megjelenésekor a gyártó azt nyilatkozta, hogy a ROG Phone 5-nek van a legalacsonyabb kijelző válaszideje. Azóta ezt sikerült még alacsonyabbra vinni, az 5s szériában már 24ms a válaszidő, míg az elődben 24.3ms volt. Szintén nem nagy újdonság, de mégiscsak a legjobb és legújabb jelenleg. A kijelző egyébként maradt a 6,28 hüvelykes Super AMOLED panel 1080p+ felbontással és 144Hz-es képfrissítéssel. Aksiban sincs változás, 6000 mAh kapacitású darabot kapunk 65W-os gyorstöltés támogatással.  

Meg kell jegyeznünk azt is, hogy a Pro modellhez megkapjuk az AeroActive Cooler hűtőt is, amit egyébként külön kéne megvásárolnunk elég borsos, 70 dolláros áron. Az 5s széria egyébként kompatibilis minden ROG Phone kiegészítővel, ami újabb, mint a ROG Phone 3.

sokféle kiegészítő kapható a telefonokhoz  

Összességében a ROG Phone 5s és 5s Pro hozza azt, amiért elkészült. Kicsivel jobb mindenben, de semmiben sem radikálisan, mint az előd. Ez nem egy teljes generációváltás az Asustól, csupán egy ráncfelvarrás, hogy legyen egy ROG Phone, ami jelenleg is a legjobb mindenben. Az Asus ezen szériája mindig is a gamer telefonok etalonja volt, most sincs ez másképp. Ez a két modell is remek, viszont egy sima 5-öst leváltani erre gyakorlatilag senkinek nem érné meg.

Hirdetés
Bertalan Tamás vagyok, 17 éves. Kiskorom óta érdekel az informatika, leginkább a számítógépek és a mobilok világa vonz. Nem rég csatlakoztam a tech2.hu csapatához, mint szerkesztő.