Az első hivatalos információk a Huawei Mate 10-zel kapcsolatban. A Bloomberg Technology készített egy interjút Richard Yuval, a Huawei fogyasztói üzletágának vezérigazgatójával, mely interjúból kiderült néhány információ a következő flagship készülékről. Richard Yu így fogalmazott:

Sokkal erősebb mobiltelefonunk lesz [mint a következő iPhone]. A Mate 10 sokkal hosszabb akkumulátoridőt biztosít „full-screen” kijelzővel, gyorsabb töltés, jobb fotós képességek és sok más funkció lesz, melyek segítenek az Apple-lel való versenyben.

Ezek persze túl sok magyarázást nem igényelnek, hisz tudhatjuk, hogy minden évben jön egy-egy kisebb-nagyobb frissítés, vélhetően jön a Kirin 970 10 nanométeres csíkszélességgel, a továbbfejlesztett Summilux kamera rendszer, stb…, ami viszont felvet egy kérdést, az a „full-screen” kijelző. Ez alatt Richard vélhetően a széltől szélig tartó, kávamentes kialakításra gondolt, ami majd a Mate 10-ben lesz.

A Mate 10-től függetlenül, de azt is elmondta, hogy nem nagyon lesz belépőszintű okostelefon – mármint a leg-legalsó réteg -, ugyanis ez nagyon kevés embert érint arányaiban és nincs belőle elég profitjuk. A Huawei Mate 10 várhatóan az év Q4-es időszakában fog bemutatkozni.

Hirdetés
FORRÁSBloomberg
Kiskorom óta vonzott az informatika és főleg a mobilok világa és ez juttatott el oda, ahol most vagyok, időm nagy részében a YouTube videókkal foglalkozom.