Hirdetés

A Xiaomi az ötödik legnagyobb okostelefon-gyártó a világon, de a mobilok mellett többek között laptopokat, sporteszközöket, okoskarkötőket, intelligens otthoni termékeket, drónokat és rengeteg más mindent gyártanak. A Bloomberg új jelentése szerint a kínai vállalat a GoPro megszerzését fontolgatja.

A Nick Woodman által 2002-ben alapított GoPro egy jól ismert márka, amely akciókamerákat értékesít, azonban a vállalat évek óta pénzügyi problémákkal küzd. 2016-ban közel 600 alkalmazottat foglalkoztatott. Woodman megerősítette a sajtónak, hogy készen áll a cég eladására.

„Amikor a GoPro 2014-ben nyilvánosságra került, értéke meghaladta a 10 milliárd dollárt. 2018-ban részvényeinek ára jelentősen csökkent, 36%-kal és piaci kapitalizációja körülbelül 700 millió dollárra esett.” – nyilatkozta Nick Woodman.

Egyelőre még nincs információ arról, hogy mikor jön létre üzlet a két vállalat között, ha létre fog jönni egyáltalán, egyelőre ez még a felvásárlás csak egy gondolat a Xiaomi részéről, de rosszul biztosan nem járnának az üzlettel.

Hirdetés
FORRÁSGizmoChina
Ildi
Több éve foglalkozom az okoseszközök világával, eleinte csak az Apple termékek érdekeltek, de ma már szívesen olvasok és írok más okoskütyüről is. Kövess Instagramon:

1 hozzászólás

Comments are closed.