A Xiaomi az ötödik legnagyobb okostelefon-gyártó a világon, de a mobilok mellett többek között laptopokat, sporteszközöket, okoskarkötőket, intelligens otthoni termékeket, drónokat és rengeteg más mindent gyártanak. A Bloomberg új jelentése szerint a kínai vállalat a GoPro megszerzését fontolgatja.

A Nick Woodman által 2002-ben alapított GoPro egy jól ismert márka, amely akciókamerákat értékesít, azonban a vállalat évek óta pénzügyi problémákkal küzd. 2016-ban közel 600 alkalmazottat foglalkoztatott. Woodman megerősítette a sajtónak, hogy készen áll a cég eladására.

“Amikor a GoPro 2014-ben nyilvánosságra került, értéke meghaladta a 10 milliárd dollárt. 2018-ban részvényeinek ára jelentősen csökkent, 36%-kal és piaci kapitalizációja körülbelül 700 millió dollárra esett.” – nyilatkozta Nick Woodman.

Egyelőre még nincs információ arról, hogy mikor jön létre üzlet a két vállalat között, ha létre fog jönni egyáltalán, egyelőre ez még a felvásárlás csak egy gondolat a Xiaomi részéről, de rosszul biztosan nem járnának az üzlettel.