A mai napon mutatják be a Huawei új csúcsmobil duóját, a Mate 10 és Mate 10 Prót, ám nem túl meglepő módon az utolsó pillanatban is szivárognak róla információk. Jelen esetben élőképek érkeztek mindkét változatról, bár ezek nem működőképes példányok, csak dummyk, de ha mást nem, a formavilágot jól megfigyelhetjük rajtuk. Első pillantásra úgy tűnhet, hogy háromféle készülék van a fotókon, de valójában a sima Mate 10-ből kétféle kivitel is látszik.

Az egyiken a hatalmas kijelző alá bepréselték az ujjlenyomat-olvasót, míg a másikon ugyanez hátul van, a kamerák alatt, akárcsak a Pro verziónál. A hivatalos bemutatón kiderülhet, hogy ez két külön verziót jelent avagy csak a fejlesztés miatt használták és végül csak az egyik változat kerül a boltokba. A Pro verziónál biztosra vehető az előlapot szinte teljesen betöltő, 18:9 arányú képernyő, a normál kivitelnél maradhat a 16:9 arány, de ott sem marad sok üres hely.

A dummykon egyértelműen látszik a hátlapi (várhatóan Leica) duál kamerás rendszer, illetve a fém keret és az üveg elő- és hátlap. A Mate 10 és Pro kivitele IP67 por- és vízállóságot is kap majd, ez már szinte kötelező a csúcskategóriában. A színekről is árulkodnak a képek, a fekete és sötétkék kevésbé meglepő, viszont a kávébarna (Gold Mocha) mindenképp újdonság lesz.

A legutolsó információk szerint a Mate 10 rendelkezik 3,5 mm-es jack kimenettel, míg a Pro változatról ezt már elhagyják, szerepét a Type-C veszi át. Vezeték nélküli töltés, 20+12 megapixeles hátlapi kamerákról is szó volt már, ezek gyakorlatilag biztosra vehetők. Hasonlóan a korábbi modellekhez, a Mate 10-ből is készül majd méregdrága Porsche Design luxuskivitel, ám ezúttal lefelé is bővíthetnek egy Lite verzióval. Már csak néhány óra és mindenre fény derül.

Hirdetés
FORRÁSGizmochina
Több mint egy évtizede foglalkozom telekommunikációval, számos területén dolgoztam már, de bármerre is vitt az utam, az újságírástól nem tudtam és nem is akarok szabadulni.

1 hozzászólás

  1. “A legutolsó információk szerint a Mate 10 rendelkezik 3,5 mm-es jack
    kimenettel, míg a Pro változatról ezt már elhagyják, szerepét a Type-C
    veszi át.”

    Na neee, nagyon vártam ezt a telefont de ez most betett. 🙁

Comments are closed.