A legtöbben okostelefonnal fotóznak, ez manapság már igencsak evidens, persze a profik fotósok tábora sem lett kisebb az évek alatt. Szép dolog digitálisan lapozni az alkotások között, ám néha nem jönne rosszul, ha fizikai formában is megcsodálhatnánk őket, vagy akár csak kitűzhetnénk a hűtő ajtajára. Erre azért akadnak megoldások, bemenni egy nagyobb üzletbe és máris elő lehet hívni a fotókat. Csak nem mindenki tudja vagy akarja felkeresni az ilyen boltokat, jobb lenne azonnal látni a végeredményeket. És erre a HP Sprocket egy kiváló eszköz, ráküldjük Bluetoothon a képet és máris jöhet a nyomtatás. Más kérdés, hogy ez nem éppen a filléres mulatság kategória.

A HP Sprocket egy 23,11 x 116,08 x 74,93 milliméteres és 170 grammos eszköz, vagyis nagyon kompakt és jól hordozható, pont ez a lényege. A fehér és fekete színben megvásárolható eszköz tetejét kell lepattintani ahhoz, hogy feltöltsük papírral, egy csomagban 10 darab található, elég könnyű ezeknek a behelyezése. A maximum nyomtatási felbontás 313 DPI, ez elég ahhoz, hogy éles fotókat köpjön ki magából a kütyü.

A HP Sprocket microUSB-n keresztül tölthető, hiszen van benne egy akkumulátor, így áramforráshoz csatlakoztatás nélkül is ki lehet nyomtatni az 5 x 7,6 milliméteres fotókat. Ehhez nem elég a Bluetooth kapcsolat, a HP alkalmazására is szükség van, ami a Google Play Áruházból és az App Store-ból érhető el, tehát az androidos és az iOS felhasználók profitálhatnak belőle. A program könnyen kezelhető, akár képszerkesztésre is használható. Külön klafa dolog, hogy be lehet jelentkezni a Facebook vagy Instagram fiókba és az ott tárolt fotókat is ki lehet nyomtatni.

A Bluetooth aktiválása után az applikációból meg kell keresni a nyomtatót, kapcsolódni hozzá, majd a régi Polaroid gépekhez hasonlóan jelenik meg a kép, ehhez összesen 42 másodpercre van szükség, tehát nem sieti el, de fura, mert közben végig izgul az ember, hogy milyen lesz majd a nyomtatott verzió. A minőség rendben van, a színek azért nem annyira szépek, mint a telefon/táblagép képernyőjén, de abszolút élvezhető a dolog.

A HP Sprocket ára nagyjából 42-43 ezer forint, ami azért finoman szólva sem kevés, és akkor még nem beszéltünk a 10 darabos papírcsomagról, ami további 4500 forintot kóstál. A korábban a világ legkisebb fotónyomtatójaként beharangozott eszköz tehát egyáltalán nem olcsó dolog, pedig elvileg a fiataloknak szánják. Egyértelmű, hogy ennél jóval kedvezőbb kinyomtatni a képeket, ráadásul úgy jobb minőségben és nagyobb méretben is lehetőség kínálkozik erre, de aki tényleg azonnal fizikai formában akarja látni az elkészült fotókat, ők már elgondolkodhatnak egy ilyen kütyü vásárlásán. A HP Sprocket rétegtermék, ami okos ötlet, de sokat nem fogunk látni belőle az embereknél.

Hirdetés
Nem kérdés, miket szeretek: technológia, jog, sport, utazás, zene, autók. Aki követné, hogy merre járok: www.instagram.com/tamzsolt