A HP néhány modelljének tulajdonosait kéri arra, hogy küldjék vissza a laptop akkumulátorát, hogy elkerüljék az esetleges kigyulladást. Az amerikai Consumer Product Safety Commission (CPSC) közleményt adott ki a visszahívással kapcsolatban, mely körülbelül 101.000 számítógépet érint.

Akik HP Compaq, HP ProBook, HP ENXY, Compaq Presario és HP Pavilion laptopja van, melyet 2013 márciusa és 2016 októbere között vásárolt, azokat kérik, hogy vizsgálják meg a gép akkumulátorát. Amennyiben a telep kódja az alábbiakkal kezdődik, úgy fel kell venni a kapcsolatot a HP-val, hogy ingyen kicserélhessék: 6BZLU, 6CGFK, 6CGFQ, 6CZMB, 6DEMA, 6DEMH, 6DGAL vagy 6EBVA.

A CPSC szerint a HP akkumulátor túlmelegedésről, olvadásról, égésről kapott jelentést, mely kb. 1000 dolláros kárt okozott egy felhasználónak. 2016 júniusában a vállalat 41.000 akkumulátort hívott vissza, de úgy látszik, hogy szükség van még egy körre.

A Lítium akkumulátorok sajnos külső hatásra vagy oxigénnel kapcsolatba lévbe kigyulladhatnak, felrobbanhatnak, ha nem védik őket megfelelően. Ezt szerintünk sem kell bemutatni, lásd Galaxy Note7. Amíg nem találnak ki valamilyen más akkumulátor technológiát, addig lesznek még ehhez hasonló esetek, noha a HP-nál most még inkább a megelőzésről szól ez az intézkedés.

Hirdetés
FORRÁSEngadget
Kiskorom óta vonzott az informatika és főleg a mobilok világa és ez juttatott el oda, ahol most vagyok, időm nagy részében a YouTube videókkal foglalkozom.