A rengeteg pletyka és kiszivárgott fotó után végre hivatalosan is lehullott a lepel a Samsung legújabb belépőszintű készülékéről. Mint ahogyan azt már említettem a készülék egyértelműen a belépőszintet képviseli, ugyanis az 5 hüvelykes HD felbontású megjelenítő alatt egy négymagos 1,5 GHz-es processzor duruzsol 1,5 GB RAM társaságában. A belső tárhelyet sem méretezte túl a Samsung, mindössze 8 GB belső memóriával lett ellátva a készülék. A hátlapra egy 8 megapixeles, míg az előlapra egy 5 megapixeles kamera került. A 142,4 x 71,1 x 8,0 milliméteres készülékházban pedig egy 2600 mAh akkumulátor kapott helyet.

Samsung_Galaxy_J2_2016-3A gyárilag Android 6.0 Marshmallow verzióval arany, fekete és fehér színekben kapható Galaxy J2 (2016) egyik nagy újdonsága a hátlapi kamera körül elhelyezett értesítő LED, amelyet Smart Glow-nak nevezett el a Samsung. A különböző alkalmazások értesítéseihez különböző színeket rendelhetünk, sőt a Galaxy S7 edge és S6 edge készülékekhez hasonlóan itt is hozzá rendelhetünk színeket a fontosabb névjegyeinkhez. Így lefordított képernyő esetén is láthatjuk, hogy milyen értesítéseink illetve mely ismerőseink hívnak minket.

galaxy-j2-2016-2Továbbá a J2 (2016) fel lett szerelve egy Turbo Speed Technology (TST) nevű technológiával is amely a Samsung szerint 40%-al gyorsabb alkalmazás betöltést tesz lehetővé, mint a dupla mennyiségű RAM-mal ellátott készülékek esetében. Az eszköz körülbelül 145 dolláros (kb 40.000 Ft) áron lesz majd kapható Indiában.

Hirdetés
FORRÁSGSMArena
2010 óta rajongok az okostelefonokért, és ez jó sokáig nem fog változni...