Hirdetés

Bár a gyártó kiszáll a mobilbizniszből, a már piacra dobott telefonjait nem felejti el. Sőt, ha minden szerencsésen megy, azzal, hogy nem gyártanak már mobiltelefonokat, több figyelem fordulhat a szoftver felé és gyorsabban érkezhetnek a frissítések.

Hivatalos közleményt adott ki weboldalán az LG, melyben azt ígérik, hogy a Velvet, a Wing, a G- és V-széria 2019-ben vagy később megjelent tagjai három Android főverzió-frissítést kapnak a megjelenéstől számítva. A 2020-ban megjelent K-széria és egyéb modellek tulajdonosai még két frissítést várhatnak.

Az LG Velvet tavaly jelent meg, Android 10-es rendszerrel. A gyártó az Android 11-en alapuló rendszerének OTA frissítést már elkezdte kiadni, de várható még az Android 12 és 13 is, ha a Google marad az évenkénti főverzió-ugrással.

Az LG sajtóközleményében hároméves frissítési garanciának nevezi a most bejelentett programot. Reméljük így, hogy új készülékekkel már nem lépnek piacra, nagyobb figyelmet kapnak a szoftverfrissítések, melyekkel eddig eléggé elmaradt a gyártó. A legutolsó megjelent prémium kategóriás mobiltelefonjaik is 2021 végén kapják meg az Android 11-et a tervek szerint, ami nagyon rossz ütem összehasonlítva más gyártók hasonló árú készülékeivel.

A címlapi képen egy LG V40 ThinQ látható.

Hirdetés
FORRÁSLG Newsroom
Óvodás korom óta érdekel az informatika és a technológia világa. Programtervezést és könyvtártudományt tanultam, lassan öt éve, hogy írással és közösségi médiával foglalkozom.