Hirdetés

Három új készüléket mutatott be csendben az LG. A K-szériás alsó- és középkategóriát képviselő mobilok sokban hasonlítanak egymásra, többek közt a 6,6 hüvelykes kijelzőméretben.

LG K42

Bár hivatalos árakat még nem közölt az LG, vélhetően a legolcsóbb modell a K42 lesz. Ebbe a telefonba egy 6,6 hüvelykes HD+ felbontású kijelző került. 3GB RAM van a modellben és 64GB-nyi bővíthető háttértár. Az Android 10-re épülő LG felhasználói felületet egy nyolcmagos Helio P22 SoC hajtja meg.

LG K42

Az akku mérete 4000 milliamperóra, ezt USB-C csatlakozón keresztül lehet tölteni. A hátlapon négy kamera van, ezek közül utóbbi kettő nettó fölösleges mondjuk. A főkamera 13 megapixeles, ezt kiegészíti egy 5 megapixeles ultraszéles, illetve egy-egy 2-2 megapixeles makró- és mélységérzékelő szenzor. A négyzetesen elrendezett kamerák alatt LED villanó is figyel, az előlapon pedig egy 8 megapixeles szelfikamera tekint vissza ránk a kijelzőbe vágott kis lyukból.

LG K52

Az új K-széria középső tagja a K52. Ebben már 4GB RAM van, szintén 64GB bővíthető tárhellyel. A processzor típusát nem árulta el az LG csak annyit tudunk róla, hogy nyolcmagos SoC-ről van szó, mely 2,3GHz-en dolgozik. A kijelző mérete és felbontása, illetve az akkumulátor mérete is megegyezik a K42-be szereltével.

LG K52

A K52 előnye lehet, hogy a főkamera itt már 48 megapixeles, mely pixel binninggel 12 megapixeles fotókat képes lőni. Az előlapi kamera felbontása is nőtt a K42-höz képest, a K52-ben egy 13 megapixeles szelfiegység figyel minket.

LG K62

A három új mobil közül a csúcsnak a K62 számít. A processzor és a RAM megegyezik a K52-vel, a beszerelt tárhely mérete duplájára nőtt, 128GB-ról indulhatunk és bővíthetjük microSD-vel. A hátlapi kamerarendszer megegyezik a K52-vel, az előlapra viszont itt már egy 28 megapixeles szenzor került.

LG K62

Mindhárom mobilra igaz, hogy házuk megfelelt a MIL-STD-810G katonai tesztnek, így viszonylag ellenállónak nevezhetők. Hivatalos víz-, ütés- és porállóság azonban nincs a telefonokon IP-szabvány szerint. Megegyeznek a K-széria új tagjai abban is, hogy 4G/LTE hálózaton működnek, USB Type-C csatlakozósak, van bennük 3,5 milliméteres fülhallgató jack és Bluetooth 5.0 is. A telefonok biztonságos zárolásáért a készülékház oldalára épített ujjlenyomat-leolvasó felel.
Ahogy korábban írtam, Android 10-re épülő felhasználói felület fut mindhárom készüléken.

A hivatalos árakat az LG egyelőre nem közölte, a készülékek európai piacokon történő megjelenése a jövő hónapban lesz.

Hirdetés
FORRÁSMobilarena
Dani
Óvodás korom óta érdekel az informatika és a technológia világa. Programtervezést és könyvtártudományt tanultam, lassan öt éve, hogy írással és közösségi médiával foglalkozom.