Google az idei I/O konferencián mutatta be az okos órák új szoftverét az új Android Wear 2.0-át. Nézzük meg milyen újdonságokkal fog bővülni az eddigi lista.

  • Új számlapok
  • Üzenetküldés
  • Új fitnesz programok

wear-h1A számlapok tekintetében mostantól bármilyen kinézet tud majd adatokat mutatni bármilyen appból, így személyre lehet majd szabni a stílust azokkal az információkkal, amiket látni szeretnénk.

Az üzenetküldés is egyszerű módon történik. Kapunk egy üzenetet: ”Mikor találkozzunk?”, rábökünk a válasz menüpontra, majd kézírással beírhatjuk, hogy pl. „15.00-kor”. Kicsi kijelzőn nagyon nehéz a billentyűzeten pötyögni, erre ott van a Swype-szerű húzás.

A fitnesz részleg jobban és gyorsabban fog szinkronizálni, emellett nem kell elindítanunk (például) a futás funkciót, hanem az óra automatikusan érzékeli, hogy futunk és bekapcsol.

Play-your-music-from-your-watch-without-needing-to-carry-a-phone-support-for-Spotify Fully-customizable-watchfaces-with-custom-info

Tudunk majd zenét hallgatni az óráról telefon nélkül is. Akár beállíthatjuk Spotify fiókunkat is rajta, többé ez sem akadály.

Nagyon hasznos és nagyon jó funkciók. Az első nagyobb lélegzetvételű Android Wear frissítés, de erre már szükség is volt.

Hirdetés
FORRÁSPhoneArena
Kiskorom óta vonzott az informatika és főleg a mobilok világa és ez juttatott el oda, ahol most vagyok, időm nagy részében a YouTube videókkal foglalkozom.