Hirdetés

A Samsung általában mindenben az elsők között jár, legyen az okostelefon, tablet vagy tévé. Egy dolgot kivéve, ez pedig az okoshangszóró. DJ Koh, a Samsung mobil üzletágának elnöke pár hónappal ezelőtt megerősítette, hogy a vállalat dolgozik az első Samsung okoshangszórón, ami várhatóan 2018 elején debütálhat 200 dolláros árcédulával.

Az okoshangszórón nagy valószínűséggel Bixby lesz az asszisztens. Ezt Koh korábban nem erősített meg, viszont a pletykák erről szólnak és eléggé evidens is. A hangminőségre és a csatlakoztatott háztartási készülékek kezelésére összpontosít a vállalat az első okoshangszóró esetében. Minden Samsung eszköz, beleértve a Galaxy-szériás telefonokat, kompatibilis lesz vele.

A Samsung azt nyilatkozta, hogy személyes asszisztensét minden platformon alkalmazni kívánja, beleértve az intelligens hűtőszekrényeket, a tévékészülékeket és hordozható eszközöket egyaránt. A koreai vállalat több versenytársa is kiadta saját intelligens hangszóróját, többek között a Google a Google Home és Home Mini okoshangszórót vagy éppenséggel az Apple, ugyan még nem dobta piacra, de már bemutatta a HomePodot.

Emellett még érdemes megemlíteni az Amazon Alexa személyi asszisztensére épülő okoshangszórókat, valamint a Microsoft Harman Kardon Invoke termékét is. Pontos időpont, valamint specifikációk még nincsenek. Kicsit talán kor(e)ai is lenne, azonban hamarosan megjelennek a szatfosabbnál szaftosabb pletykák, amiket mi is közlünk veletek.

Ti várjátok a Samsung első okoshangszóróját?

Hirdetés
FORRÁSThe Verge
Ildi
Több éve foglalkozom az okoseszközök világával, eleinte csak az Apple termékek érdekeltek, de ma már szívesen olvasok és írok más okoskütyüről is. Kövess Instagramon:

2 HOZZÁSZÓLÁS

  1. Szerintem egészen addig amíg egymással rivalizálnak a gyártók ebben a piaci szegmensben, nem lehet valódi okos otthonról beszélni! Hiszen a fő mozgatórugó nem a valódi igények és problémák minél optimálisabb kiszolgálása lesz, hanem a konkurens felüllicitálása!
    Ez ugyan kedvezőnek mutatkozhat a kezdetekben, addig amíg rá nem jönnek a felhasználók, hogy nem az történik amire szükségük van, hanem arra lesz szükség amit a gyártók elénk tesznek!
    Mindent egybe vetve így nem a fogyasztó igényei lesznek „kielégítve”, hanem megmondják a fogyasztónak mire tarthat igényt!
    Ilyen alapon egy grillezős mikrosütő is okos, hiszen mindent tud amit a gyártója szerint tudnia kell és legyen vele elégedett a tulajdonosa! (szarkazmusnak szántam)

Comments are closed.