Hirdetés

A Samsung általában mindenben az elsők között jár, legyen az okostelefon, tablet vagy tévé. Egy dolgot kivéve, ez pedig az okoshangszóró. DJ Koh, a Samsung mobil üzletágának elnöke pár hónappal ezelőtt megerősítette, hogy a vállalat dolgozik az első Samsung okoshangszórón, ami várhatóan 2018 elején debütálhat 200 dolláros árcédulával.

Az okoshangszórón nagy valószínűséggel Bixby lesz az asszisztens. Ezt Koh korábban nem erősített meg, viszont a pletykák erről szólnak és eléggé evidens is. A hangminőségre és a csatlakoztatott háztartási készülékek kezelésére összpontosít a vállalat az első okoshangszóró esetében. Minden Samsung eszköz, beleértve a Galaxy-szériás telefonokat, kompatibilis lesz vele.

A Samsung azt nyilatkozta, hogy személyes asszisztensét minden platformon alkalmazni kívánja, beleértve az intelligens hűtőszekrényeket, a tévékészülékeket és hordozható eszközöket egyaránt. A koreai vállalat több versenytársa is kiadta saját intelligens hangszóróját, többek között a Google a Google Home és Home Mini okoshangszórót vagy éppenséggel az Apple, ugyan még nem dobta piacra, de már bemutatta a HomePodot.

Emellett még érdemes megemlíteni az Amazon Alexa személyi asszisztensére épülő okoshangszórókat, valamint a Microsoft Harman Kardon Invoke termékét is. Pontos időpont, valamint specifikációk még nincsenek. Kicsit talán kor(e)ai is lenne, azonban hamarosan megjelennek a szatfosabbnál szaftosabb pletykák, amiket mi is közlünk veletek.

Ti várjátok a Samsung első okoshangszóróját?

Hirdetés
FORRÁSThe Verge
Több éve foglalkozom az okoseszközök világával, eleinte csak az Apple termékek érdekeltek, de ma már szívesen olvasok és írok más okoskütyüről is. Kövess Instagramon:

2 HOZZÁSZÓLÁS

  1. Szerintem egészen addig amíg egymással rivalizálnak a gyártók ebben a piaci szegmensben, nem lehet valódi okos otthonról beszélni! Hiszen a fő mozgatórugó nem a valódi igények és problémák minél optimálisabb kiszolgálása lesz, hanem a konkurens felüllicitálása!
    Ez ugyan kedvezőnek mutatkozhat a kezdetekben, addig amíg rá nem jönnek a felhasználók, hogy nem az történik amire szükségük van, hanem arra lesz szükség amit a gyártók elénk tesznek!
    Mindent egybe vetve így nem a fogyasztó igényei lesznek „kielégítve”, hanem megmondják a fogyasztónak mire tarthat igényt!
    Ilyen alapon egy grillezős mikrosütő is okos, hiszen mindent tud amit a gyártója szerint tudnia kell és legyen vele elégedett a tulajdonosa! (szarkazmusnak szántam)

Comments are closed.