Január 17-én jött a Nougat frissítés a Samsung Galaxy S7 és S7 Edge készülékekre, azonban nem mindenkinek jelent meg a frissítés. Ilyenkor hívjuk Odin segítségét, vele manuálisan frissíthetjük a készülékünket.

FONTOS! Mielőtt belekezdtek, mentsétek le az adatokat, ugyanis ez teljes adatvesztéssel jár, illetve csak saját felelősségre frissítsétek.

Ehhez három dologra van szükség: számítógép, Odin és a ROM (szoftver). Keressétek ki a nektek megfelelő modellszámú Android 7.0-t (SM-G935F – S7 Edge | SM-G930F – S7) és válasszátok a United Kingdom régiójú szoftvert. Ezt a szolgáltatófüggő készüléktulajdonosok is megtehetik, ugyanúgy fog működni a készülék, ugyanúgy lesz benne magyar nyelv is.

Ha megvannak, csomagoljátok ki őket és a telefont helyezzétek Download módba. Ehhez kikapcsolt állapotban nyomjátok egyszerre a bekapcsoló, a hangerőszabályzó LE és a Home gombot, míg meg nem jelenik egy figyelmeztető képernyő, ezután hangerő FEL és kész is a Download mód.

Odin-t indítsátok el, és a kicsomagolt szoftver BL, AP, CP és CSC fájljait tallózzátok be a megfelelő helyre (a fájlnevekből egyértelmű lesz). Az Options fülnél fontos, hogy a Re-Partition NE legyen bepipálva, célszerű úgy beállítani, ahogy a lenti képen van. Ha megjelent valamelyik COM porton a készülék, akkor mehet a Start és indul a frissítés.

Odin beállításai. Itt már befejezte a műveletet

Kb 5-7 perc után feláll a rendszer, üdvözöl a varázsló, majd a végén az Android 7.0 Nougat. Remélem, hogy hasznos volt a bemutató azok számára, akik eddig még csak vártak a frissítésre.

 #UPDATE: Nougat frissítés után FHD-ra áll át a felbontás!

A cikk létrejöttében közreműködött a Telenor Hipernet hálózata.
MEGOSZTÁS
Laci
6 éve írok az informatika és a telekommunikáció világáról és 1 éve készítek videókat. Papír szerint mérnök-informatikus vagyok, de a mobilok világa jobban vonz.
 • Ambut89

  Sziasztok! Megcsináltam mindent,tök jó de azóta a készülék azt hiszi rootolva van a knox nem megy és némely weboldalon ahol ujjlenyomatot menthetsz is azt írja hogy a készülék rootolva van…ugye ezzel nem vágtam haza? Köszi a választ előre is…

  • Helló, hivatalos szoftver, elvileg a garanciát nem kéne elveszitenie. Mi is megcsináltuk ugye és a Knox továbbra is 0x0 tehát a gari nálunk oké és több visszajelzés alapján is rendben volt. :/ Próbáld visszatenni a marshmallowt hátha…

 • Zlatan Bako

  Én elvagyok a 6.0-val…ráérek 😉

 • Viktor

  bizony ki kell várni az a biztos !!!

 • Róbert Lajos

  Előfizetéses telefont lehet így frissíteni garancia vesztés nélkül?

 • József Lehmann

  Nekem T-mobilosnál szépen ment a frissítés odinnal viszont a google fiók bejelentkezésnél
  állandóan megakad és nem is megy tovább. Állandóan visszaugrik a google
  fiókhoz. Ilyenkor mi lehet.