Új, régóta várt funkcióval bővült az OTP Simple névre hallgató alkalmazása és ez a mobilfizetés. Ha NFC-s mobiltelefonnal, OTP-s bankkártyával rendelkezel, akkor nincs más dolgod, mint letölteni a Simple nevű appot, beregisztrálni a bankkártyád, bekapcsolni az NFC-t a mobilodon és minden PayPass-os terminálnál fizethetsz egy érintéssel.

Ez azért mondható hatalmas előrelépésnek, ugyanis Magyarország lakosságának igen nagy százalékának van OTP-s MasterCard vagy Maestro bankkártyája, szinte a legolcsóbb androidos okostelefonok is képesek NFC-re, így semmi sem hátráltatja a folyamatot. Ennek köszönhetően:

  • nem kell magadnál tartanod és keresgélned a bankkártyádat
  • PIN kód helyett elég a képernyőzárat feloldanod
  • 5000 forint felett is vásárolhatsz PIN kód nélkül
  • bármely érintéses terminállal rendelkező elfogadóhelyen fizethetsz mobiloddal
  • tranzakciód részleteit megnézheted az alkalmazásban
  • internet nélkül is fizethetsz

A kártya digitalizálásának folyamata végtelenül egyszerű, a kártyád regisztrálása után feldobja a lehetőséget, válaszd az „Érdekel” opciót. Ha még nem tetted meg korábban, add meg telefonszámodat, melyre küldenek egy megerősítő kódot, majd 1-2 percen belül kész is. Kapcsold be az NFC-t a telefonon, oldd fel telefonod képernyőzárát (ettől kezdve 2 percen belül aktív a mobilfizetés) és érintsd a terminálhoz.

Hirdetés
Kiskorom óta vonzott az informatika és főleg a mobilok világa és ez juttatott el oda, ahol most vagyok, időm nagy részében a YouTube videókkal foglalkozom.

1 hozzászólás

Comments are closed.