Hirdetés

Ming-Chi Kuo szerint tavasszal érkezhet az Apple kevert valóság kütyüje, amit korábban januárra vártak.

Kuo szerint az eszköz komponenseinek leejtés-tesztjeinek késése, valamint a szoftverfejlesztő eszközök hiánya miatt csúszik a bejelentés, így eléggé valószínűtlen, hogy januárban bejelentené az új eszközt az Apple.

Tavasszal érkezhet az Apple kevert valóság kütyüje

Az elemző úgy véli, hogy tavasszal, vagy a júniusi WWDC-n láthatjuk először a kevert valóság headsetet, attól függően, hogy hogyan haladnak a fejlesztéssel.

A headseten vélhetően futó xrOS-ről nem sokat tudni, azon kívül, hogy számos jól ismert Apple-alkalmazás XR verzióját fogja tartalmazni, mint például a FaceTime, a News, a Notes, a Maps és a Messages. Az Apple a vegyes valóság világának valamilyen formáján is dolgozik, amely bizonyos tekintetben (bár biztosan nem minden tekintetben) hasonlít a Meta Horizon Worlds-höz és a széles körben felkapott metaverzum koncepcióhoz, amely számos startup és kockázati tőkés körében népszerű jelenleg.

Ami a hardvert illeti, úgy gondolják, hogy több szenzorral rendelkezik belül és kívül is, és nagyon nagy felbontású lehet a kijelzője a legtöbb konkurens eszközhöz képest. Az M2-hez hasonló chipen fog futni, amely a legújabb Mac gépekben található. Egyes jelentések szerint úgy néz ki, mint egy sí szemüveg, ami arra utal, hogy kisebb és kevésbé körülményesen hordható headset lehet, mint a Meta Quest vagy sok más jelenlegi VR/AR/MR headset.

Jövő márciusban kezdődhet az Apple kevert valóság headsetének gyártása

Hirdetés
FORRÁSGSMArena
A Tech2-n főként mobilokról olvashattok tőlem, de közösségi médiáról, streaming szolgáltatókról, Kuo és Gurman elemzéseiről és újabban már okosvécéről is informálódhattok.