Az Apple is beszállna a kiterjesztett valóság és a virtuális valóság területekre? Ne rohanjunk ennyire előre, egyelőre csak arról van szó, hogy Tim Cook interjút adott az ABC News-nak, ahol a két területről, az AR-ról és a VR-ról volt szó.

Nem most hallunk először arról, hogy az Apple az AR és VR területekre való belépést környékezi, ugyanis pár alkalommal Tim megerősítette, hogy az Apple kutatja a lehetőségeket, azonban egyelőre még ennek nem adnak nagy hangot.

vrTim szerint mindkét terület hihetetlenül érdekes, viszont az AR (augmented reality) sokkal nagyobb a jövőt tekintve.

„A kiterjesztett valóságnak köszönhetően létrejöhet az, hogy itt ülünk egymással szemben, azonban olyan dolgokat is látunk, melyek nincsenek itt, illetve hogy olyannal beszélgetünk, aki nincs itt, mégis látjuk.” – Tim Cook

Mivel az Apple nagy hangsúlyt fektet az oktatásra, ezért természetesen Tim kitért arra is, hogy ezeknek a területeknek fontos szerepük lehet ebben, illetve gaming szempontból is előnyösek lehetnek. Egy szóval az interjúból az jött le, hogy az Apple kutatgat ezekkel kapcsolatban, viszont az Apple vezére inkább az AR-ben látja a jövőt.

Hirdetés
FORRÁSPhoneArena
Kiskorom óta vonzott az informatika és főleg a mobilok világa és ez juttatott el oda, ahol most vagyok, időm nagy részében a YouTube videókkal foglalkozom.