A kínai TENAA-n megjelent egy Xiaomi okostelefon, ami vélhetően a hamarosan bemutatkozó Redmi 5 lesz. A Redmi-széria hihetetlenül népszerű, nem véletlenül, hiszen értéket biztosít igen kedvező áron.

A képeken látható, hogy a telefon a szokásos Xiaomi-s hátlapi kialakítást örökölte, az előlapon pedig lekerekített sarkos kijelzőt kapunk. A TENAA-ra az MDE1 és az MDT1 modellszámmal rendelkező készülékek kerültek fel, az egyik a Redmi 5, a másik pedig a Redmi 5 Plus, mindkét telefont december 7-én fogják leleplezni, a két mobil dizájnra megegyezik.

A Xiaomi MDE1-ről azt lehet tudni a TENAA alapján, hogy lesz belőle 2, 3 és 4 GB RAM-os verzió is 16, 32 vagy 64 GB tárhely társaságában. Az MDT1-ből viszont csak 3 GB RAM-mal és 32 GB tárhellyel rendelkező modellt listáztak.

További specifikációk tekintetében a Redmi 5 5,7 hüvelykes HD+ (1440 x 720 pixel) felbontású kijelzőt fog kapni, az akku viszont jóval kisebb lesz az előző generációénál, a kapacitás itt 3200 mAh lesz. A telefonok Android 7.1.2 rendszerrel és MIUI 9 rendszerrel fognak érkezni, a hátlapra 12 MP-es kamera kerül, az előlapon pedig egy 5 MP-es szenzort fogunk találni. A processzor típusát nem tudni, viszont 8 magos lesz és magonként 1,8 GHz-re lesz képes.

Ennél több infónk sajnos még nincs, nagyon kíváncsiak vagyunk az új modellekre, várjuk a bemutatót!

Hirdetés
FORRÁSAndroidHeadlines
Kiskorom óta vonzott az informatika és főleg a mobilok világa és ez juttatott el oda, ahol most vagyok, időm nagy részében a YouTube videókkal foglalkozom.