Hirdetés

Elég kellemetlen, ha összeomlik a Xiaomi telefonod a legutóbbi frissítéstől, de sajnos megtörténhet, ugyanis a vállalat X-en közzétett hivatalos álláspontjában elismerte: problémát okoz az egyik rendszerbővítmény legújabb verziója, az eszközök bootloopba kerülhetnek.

Sajnos rossz hír az érintetteknek, hogy a gondot a gyári visszaállítás oldja csak meg, ha már megtörtént a baj és a készülék bootloopba került, tehát nem képes elindulni.

Összeomlik a Xiaomi telefonod a legutóbbi frissítéstől - Xiaomi 13 Pro, illusztráció
Xiaomi 13 Pro, illusztráció

A hiba a MIUI rendszert futtató eszközöket érinti. A pletykák szerint a Xiaomi a HyperOS-t futtató eszközökre elkészített alkalmazást küldte ki a régebbi rendszerrel operáló mobilokra, ami inkompatibilitást hozott, emiatt a készülékek bootloopba kerültek.

A vállalat szerint gondoskodnak a hiba elhárításáról, kevés felhasználó érintett, azonban azok, akik pórul jártak, csak egy gyári visszaállítással hozhatják ismét működésbe a készüléküket, ami minden felhasználói adat elvesztésével jár.

Ha még működik a készülék és attól tartasz, hogy elvesznének az adatok, érdemes egy biztonsági mentést készíteni. Az adatok elvesztése a fórumozók szerint megelőzhető, ha a készüléket HyperOS-ra frissítjük, amennyiben az adott készülékre elérhető az új szoftver.

Hirdetés
FORRÁSGSMArena
Márkus Marcell
A Tech2-n főként mobilokról olvashattok tőlem, de közösségi médiáról, streaming szolgáltatókról, Kuo és Gurman elemzéseiről és újabban már okosvécéről is informálódhattok.