Hirdetés

MiOS-re cseréli a Xiaomi a MIUI-t, ha beigazolódnak az erről szóló pletykák, de az sem kizárt, hogy a Huawei HarmonyOS-éhez hasonlóan a Xiaomi is egy Android-alapú saját rendszerrel készül.

A MIUI és a Xiaomi 2010 óta szorosan összefügg, a felületnek mára már havi 564 millió  aktív felhasználója van. A legutóbbi, MIUI 14-es rendszert tavaly decemberben mutatta be a gyártó.

MiOS-re cseréli a Xiaomi a MIUI-t - MIUI vs MiOS

A Digital Chat Station szerint a Xiaomi MiOS-re cseréli a MIUI-t, amiről egyelőre nem tudni, hogy ezúttal is egy felület lesz-e, vagy egy új mobilos rendszerrel készül a gyártó.

MiOS-re cseréli a Xiaomi a MIUI-t - a pletykált fejlesztői béta

A korábbi pletykák arra utaltak, hogy a Xiaomi is a Huawei útjára léphet, a vállalat elkészítheti a saját Android Open Source Project (AOSP) alapú rendszerét, ami okostelefonokon, tableteken, hordozható eszközökön és akár a Xiaomi elektromos járművein is működhet.

A Xiaomi már levédette a MiOS nevet és bejegyezte a mios.cn domaint Kínában, a kínai médiában pedig számos pletyka kering egy MiOS fejlesztői bétát illetően.

Frissítés (2023.10.13.)
A Xiaomiui portál rácáfolt a MIUI leváltására, információik alapján a Xiaomi jelenleg is teszteli a MIUI 15-öt. Ettől függetlenül nem kizárt, hogy egyszer megérkezik a MiOS, ugyanakkor valószínűleg Kínában kerülhet erre sor.

Kínában válthat MiOS-re a Xiaomi, maradhat a MIUI

Hirdetés
FORRÁSGSMArena
A Tech2-n főként mobilokról olvashattok tőlem, de közösségi médiáról, streaming szolgáltatókról, Kuo és Gurman elemzéseiről és újabban már okosvécéről is informálódhattok.