A Gorilla Glass 5 remek védelmet ad okostelefonunk kijelzőjének és üveg hátlapjának, azonban a Corning ma bejelentette az új generációt, a Gorilla Glass 6-ot.

A vállalat mérnökeinek sikerült kifejleszteniük egy “teljesen új” anyagot, ami több, nagyobb esést is kibír. A tesztek szerinte a Gorilla Glass 6 tizenöt 1 méteres esést bírt ki, mielőtt eltört volna, ezzel megduplázták a Gorilla Glass 5 által elért eredményt.

“A Gorilla Glass 6-ot egy teljesen új összetételű üvegből készítettük, amit kémiailag meg lehet erősíteni, így szignifikánsabb nyomást is képes elviselni, mint a Gorilla Glass 5. Ennek köszönhetően a Gorilla Glass 6 sokkal jobban ellenáll a sérüléseknek.” – mondta John Bayne, a Corning Gorilla Glas alelnöke.

A Corning adatai szerint egy átlagember egy évben hétszer ejti le a telefonját és az esetek több mint felénél 1 méteres magasságon belül, tehát erre az esetekre kiváló védelem lesz az új üveg. Reméljük, hogy már az IFA-n látni fogunk ilyen üveggel védett újdonságokat.

Hirdetés
Kiskorom óta vonzott az informatika és főleg a mobilok világa és ez juttatott el oda, ahol most vagyok, időm nagy részében a YouTube videókkal foglalkozom.