Az akkumulátoridő mellett az okostelefonok nagy problémája a sérülékenység. Egyre erősebb üvegek vannak és általában még üvegfólia is védi a telefonokat, de mégis, ha olyan szerencsétlenül esik, pókhálósra törik a kijelző.

Ezt próbálja javítani a Corning a Gorilla Glass 5-nél. “Minden új Gorilla Glass generációnál a használt technológiát egy új szintre vittük” – mondják a Corning-nál.

A vállalat statisztikái szerint az okostelefont használók 85%-a évente legalább egyszer elejti készülékét, 55% pedig legalább háromszor, illetve a felhasználók 60%-ának állítása szerint az okostelefont váll- és csípőmagasság között ejtette el.

droptestEz elgondolkodtatta a mérnököket a Corning-nál és olyan üveget fejlesztettek, ami keményebb eséseket is túlél. Így megszületett a Gorilla Glass 5, amivel ha 1.6 méter magasságból leesik a készülék (üveggel lefelé), 80% az esélye, hogy túléli. Azért ez elég nagy magasság és igen jó arány.

A Corning kiadott egy videót is a Gorilla Glass 5-ről, a megjelenésről pedig annyit árultak el, hogy még idén érkezhet új okostelefon ezzel az üveggel felszerelve.

Hirdetés
FORRÁSGSMArena
Kiskorom óta vonzott az informatika és főleg a mobilok világa és ez juttatott el oda, ahol most vagyok, időm nagy részében a YouTube videókkal foglalkozom.