Hirdetés

Bejelentette a Corning a Gorilla Glass 7-et, vagyis a Gorilla Glass Victus-t. A gyártó azt ígéri, az új üveg nem karcolódik és nem törik, mindezek mellett pedig ez az eddigi legerősebb védelem, amelyet az okostelefonokhoz fejlesztettek.

A Corning vezetője, John Bayne azt nyilatkozta, hogy erre a két dologra — vagyis az ezek elleni védelemre — összpontosítottak a Victus fejlesztésekor. A Corning szerint sikerült a fejlesztés, az új üveg akár kétméteres zuhanást is kibír törés és repedés nélkül. A konkurencia 0,8 méter magasságból már törik — emlékeztetett Bayne.

A Victus hivatalos bemutató videója:

A karcolások már más téma. A 2018-ban bemutatott előd, a Gorilla Glass 6-hoz képest viszonyítva a Victus állítólag kétszer jobban küzd majd a karcolások ellen. Az, hogy ez a gyakorlatban mit jelent, nem teljesen tiszta, de az mindenesetre valószínű, hogy nem éri majd meg közvetlenül a kulcsunk és aprópénz mellett hordani a telefonunkat.

A Corning azt ígérte, hogy még idén érkezik olyan készülék, amely már az új generációs Victust fogja használni.

Hirdetés
Dani
Óvodás korom óta érdekel az informatika és a technológia világa. Programtervezést és könyvtártudományt tanultam, lassan öt éve, hogy írással és közösségi médiával foglalkozom.