Két új termékkel bővült a HTC U11 család, az egyik egy középkategóriás modell, a másik viszont a tajvani gyártó jövőjét vetítheti elő.

Kezdjük az izgalmasabb készülékkel. A HTC U11+ egy ízig-vérig csúcsmodell, amely esetén a cégnél meghallgatták az U11 esetén felmerült igényeket, így próbáltak tökéletesíteni rajta. Az előlapon egy 6″-es, 1440 x 2880 pixel felbontású kijelző található, az IPS panel állítólag a legszebb képet garantáló nem AMOLED megoldás, az új trendeknek megfelelő, 18:9-es képaránnyal, az ujjlenyomat-olvasó hátulra került.

Tény, szépek a színek, jó a betekintési szög, a fényerővel sem lesz várhatóan gond. A lapka Snapdragon 835, rendszermemóriából 6 GB, adattárolóból pedig 128 GB jut, UFS 2.1-es egységről beszélünk.

A HTC U11+ dual SIM támogatással érkezik, emellett a Bluetooth 5.0, az A-GPS, a WiFi és a Cat.16-os LTE sem maradt el, a 3,5 mm-es jack viszont igen, bár legalább kapunk USonic fülest és átalakítót is. Hátulra ugyanaz a 12 megapixeles, OIS-sel és EIS-sel rendelkező kamera kapott helyett, mint az U11-ben, csak elvileg még jobb lett.

Extra szolgáltatás az IP68-as védelem, az Edge launcher (oldalról bukkan elő szorításra egy menü, ahová csomó dolgot pakolhatunk), valamint a 3930 mAh-s akkumulátor, ami már igazán korreknek mondható. A HTC U11+ várhatóan decemberben érkezik Magyarországra és 265 ezer forintos áron fog kezdeni, és kizárólag áttetsző hátlappal vásárolható majd meg, ami élőben azért elég vagányan mutat.

A kistestvér a HTC U11 life nevet kapta, előlapján 5,2″-es, Full HD felbontású kijelzővel. Ez a termék a szolgáltatói kínálatba is bekerül, függetlenül pedig 130 ezer forintba kerül majd, ebben a hónapban meg lehet majd kaparintani. És hogy mit kap a vásárló a pénzéért?

Az U11+-hoz hasonlóan Edge Sense funkciót (oldalról kell préselni különböző funkciók aktiválásához), IP67-es védettséget. A telefon lelke egy Snapdragon 630-as SoC, de ami a legérdekesebb, hogy Android One-t futtat a telefon, így két évig biztosan jön új Android verzió, három évig pedig a biztonsági frissítések érkeznek majd meg a készülékre.

A HTC kiemelte az Android One jövőbeli fontosságát, amivel mi egyre inkább csak egyetérteni tudunk. Hátulra és elölre is 16 megapixeles kamera került. Az U11 life 3 GB RAM-mal és 32 GB-os adattárolóval érkezik kék és fekete színben, a Bluetooth 5.0, a WiFi, a GPS, valamint a Cat.11-es LTE adott lesz.

Sajnos 3,5 mm-es jack már itt sincs, irgumburgum, USonic zajszűrés és átalakító ide vagy oda. A 2600 mAh-s akkumulátor szintén nem egy életbiztosítás a mindennapokban, szóval azért az U11+ sokkal jobb vételnek számít a kategóriájában, mint az U11 life.

Hirdetés
Nem kérdés, miket szeretek: technológia, jog, sport, utazás, zene, autók. Aki követné, hogy merre járok: www.instagram.com/tamzsolt