A HTC hazánkban nem túl aktív szereplő, már ami a mobilpiacot illeti, de hébe-hóba azért bemutatnak egy-egy új okostelefont. A berlini Lightning konferencián a tajvani vállalat leleplezte a HTC Exodus 1s-t.

Az Exodus 1 olcsósított változata is egy blockchain mobil, ami azt jelenti, hogy biztonságos pénztárcaként is használható a kriptovalutáinkhoz, így többek között a Bitcoinhoz és az Ethereumhoz.

Specifikációk tekintetében nem törte magát a HTC, 5,7 hüvelykes, HD+ felbontású kijelzőt és Snapdragon 435-ös rendszerchipet tettek a mobilba, memóriafronton pedig 4/64 GB-tal érhető el. Ami talán a legfurcsább, hogy Android 8.1 (nem elírás) rendszerrel jelent meg, a töltéshez pedig a microUSB portot használhatjuk.

A HTC Exodus 1s előnye, hogy teljes bitcoin kliens futtatására képes, ami az SPV (Simplified Payment Verification) walletekkel szemben sokkal biztonságosabb.

Az új készülék 219 eurós áron debütált, de ennek megfelelő kriptovalutáért is megvásárolható. A HTC bízik az Exodus sikerében, de az jól látszik, hogy ezeket a mobilokat csak egy nagyon szűk réteg fogja megvenni.

Hirdetés
FORRÁSTechcrunch
Kiskorom óta vonzott az informatika és főleg a mobilok világa és ez juttatott el oda, ahol most vagyok, időm nagy részében a YouTube videókkal foglalkozom.