Hirdetés

A HTC pár évvel ezelőtt a nagyobb nevek közé volt sorolható, a virtuális valósággal foglalkozó részlegük most is rendkívül erős, de a mobiltelefonok piacán elvesztették a szerepüket. Voltak érdekes próbálkozások, mint például az Exodus mobil, de úgy igazán konzumer készüléket nem láttunk tőlük mostanság. Ma azonban bejelentettek két új okostelefont, a HTC Desire 20 Prót és a HTC U20 5G-t.

A két készülék hasonló formaterven osztozik, a hátlapon függőleges kamerasziget és kameralyukas kijelző jellemzi őket, nevéből adódóan az U20 5G-vel érkezik, de hardveresen mindketten a középkategóriába sorolhatók. A vállalat Tajvanon leplezte le a készülékeket, de valószínűleg Európába és hazánkba is érkezni fognak.

HTC U20 5G

A nem épp pehelysúlyú, 215 grammos U20 5G előlapján egy 6,8 hüvelykes (FHD+, IPS LCD) kijelző található, van benne egy 5000 mAh-s akkumulátor, a teljesítményről pedig egy Snapdragon 765G rendszerchip gondoskodik. A HTC az ujjlenyomat-olvasót tekintve mindkét készüléknél maradt a hátlapi szenzornál, jól bevált, jól működő megoldás.

A kijelző egy 32 MP-es (f/2.0) kamerát ölel körbe, a hátlapra pedig a szokásos, középkategóriás négyes fogat került, van egy 48 MP-es (f/1.8) fő kamera, egy 8 MP-es (f/2.2) széleslátó kamera, valamint egy-egy 2 MP-es (f/2.4) makró- és mélységkamera.

Az Android 10-es készülék 3,5 mm-es jack csatlakozót, NFC-t, 18W-os gyorstöltést, 4K videórögzítést és 8/256 GB-os memória/tárhely kínálatot hoz magával, az ára egyelőre nem ismert. Ha nem szállnak el, még versenyképes is lehet.

HTC Desire 20 Pro

A Desire 20 Prót kissé lentebb pozícionálták, gyengébb a rendszerchip és nincs 5G, de nincs túl nagy szakadék a két mobil között. A dizájn – ahogy látható a képeken – hasonló, texturált hátlapot kapunk, maga a készülék viszont kisebb, 201 grammot nyom, a kijelző pedig 6,5 hüvelykes (FHD+ felbontású, IPS LCD).

A teljesítményről egy Snapdragon 665 típusú proci gondoskodik, RAM-ból 6 GB-ot, tárolóból 128 GB-ot kapunk, az előlapra pedig egy kisebb felbontású, 25 MP-es (f/2.0) kamera került.

Nagyon másban nem különböznek, a hátlapi kamerakiosztás ugyanaz, ugyanúgy 5000 mAh-s az akku, bár csak QC 3.0-val tölthető, Android 10-zel érkezik, kapott jack csatlakozót és NFC-t is.

A HTC-nek nincs könnyű dolga ebben a zsúfolt és kiélezett termékkategóriában, szóval minden az árazáson múlik, amiről egyelőre semmilyen információ nincs.

Hirdetés
FELHASZNÁLT IRODALOMHTC
FORRÁSHTC
Kiskorom óta vonzott az informatika és főleg a mobilok világa és ez juttatott el oda, ahol most vagyok, időm nagy részében a YouTube videókkal foglalkozom.