A Honor ma, a párizsi rendezvényén jelentette be a számozott széria Európába szánt verzióit. A Honor 90 Lite már kapható és mától a Honor 90 is előrendelhető Magyarországon.

https://youtu.be/IVfCV2boTeY

A gyártó Kínában május végén mutatta be a Honor 90-et (és a Prót, ami sajnos nem jön hozzánk), ez gyakorlatilag a Honor 70 közvetlen utódja hazánkban, ugyebár a 80-as széria nem jutott el hozzánk. Az elődjéhez képest vannak területek, ahol látható fejlődést tudott felmutatni, de a kezdőárán még azért van némi hiányérzet.

Ismerős dizájn

A készülék megjelenésre ismerős lesz, a kamerakörök oválisabb formát kaptak, illetve méretileg is kicsit nagyobb lett. Mindkét oldalt üveg védi, a keret pedig fém, viszont IP védettséget nem kapott, szóval a vízzel csak óvatosan.

A Honor 90 anyaghasználata abszolút rendben van, kellemes kézben tartani és a két fizikai nanoSIM kártya mellett eSIM támogatása is van, ami mindenképp említésre méltó. Feloldani a kijelzőbe integrált optikai ujjlenyomat-olvasóval és 2D-s arcfelismerővel lehet, ez az elődnél is így volt.

Honor Magic5 Lite és Honor 90

Amit viszont hiányolok, az a sztereó hangzás, illetve a haptikus vibramotor, ezek nem fértek bele 220.000 Ft-ért, ahogy a töltőfej és a tok sem a dobozba, ami a Honor 70-nél még alap tartozék volt.

Villódzásmentes AMOLED

A kijelzőre viszont nagyon odafigyeltek. A 6,7 hüvelykes, picit nagyobb kijelző felbontása is nőtt, FHD+ helyett 1200 x 2664 pixelről beszélhetünk, emellett 120Hz-es és 1600 nit csúcs fényerőre képes.

A kifejezetten magas frekvenciájú háttérvilágítás szabályzásnak köszönhetően az AMOLED kijelző alacsonyabb fényerőn sem vibrál, ami mindenkinek, de főleg az érzékenyebb szemű felhasználóknak kedvez.

Új processzor, friss Android

A Honor 90 egy tavalyi, de hatékonyabb processzorral, a Snapdragon 7 Gen 1-gyel érkezik, annak is az ún. „Accelerated Edition” verziójával, ez mindössze órajelben tér el a sima változattól.

8 GB LPDDR5 RAM-mal és 256 GB UFS 3.1 tárolóval indul a készülék hazánkban, de van belőle 12/512 GB-os kiadás is, ami mindenképp hasznos, tekintve, hogy microSD-vel a tárhely nem bővíthető.

A fedélzeten már Android 13 és MagicOS 7.1 lesz, amire a gyártó 2 generációnyi Android és 4 év biztonsági frissítést ígér. Összehasonlításképp a Samsung 4 év Android frissítést biztosít a Galaxy A-szériára.

200 MP kamera

A Honor is 200 MP-re váltott idén, a Honor 90 a Samsung ISOCELL HP3-at használja, ami egy 1/1.4″ méretű szenzor, fölötte f/1.9 rekeszértékű lencsével. Van egy másodlagos, 12 MP-es széleslátó kamera is 112 fokos látószöggel és autofókusszal, illetve akad egy 2 MP-es mélységkamera is (de minek?).

Az előlapon is egy új, 50 MP-es szelfikamera található, f/2.4 rekesszel, de a pixel binning okán (hasonlóan a fő kamerához) 12,5 MP-es fotókat kapunk eredményként.

Akku, töltés

Az akkumulátor 5000 mAh-ra duzzadt, a töltés viszont csak vezetékesen működik továbbra is 66W-tal, ha ezt ki szeretnéd használni, akkor nagyjából 9.000 Ft-ot kell kiadnod egy erre képes Honor gyorstöltőért.

Árak, előrendelés

A Honor 90 Magyarországon éjfekete, smaragdzöld és gyémántezüst színekben lesz kapható július közepétől a gyártó kiskereskedelmi partnereinél és mindhárom operátornál. Az árak:

  • Honor 90 8/256 GB – 219.990 Ft
  • Honor 90 12/512 GB – 239.990 Ft

Július 6 és 16 között előrendelési akcióban ráadásként egy Honor Pad X8 táblagépet adnak mellé, ami hasznos extra, főleg ha gyerkőc is van a családban, de ha megválsz tőle, akkor annyival is olcsóbban jön ki a telefon, mert ezen az áron (noha vannak remek képességei vannak, de) vannak hiányosságok.

Hirdetés
Kiskorom óta vonzott az informatika és főleg a mobilok világa és ez juttatott el oda, ahol most vagyok, időm nagy részében a YouTube videókkal foglalkozom.