Hirdetés

Noha a tablet árak is folyamatosan nőnek, mégis egy olyan eszközről beszélünk, amelyre folyamatos igény mutatkozik. A gyártók ennek örömére, időről időre újabb modelleket hoznak ki. Nem tett másképp a Google sem, hiszen a napokban mutatták be az új Pixel Tabletet, egy egész érdekes extrával.

Ahogy azt megszokhattuk, Magyarországon a Google nincs jelen hivatalosan a termékeivel, legközelebb Németországban lehet Pixeleket vásárolni, de érdekességképpen érdemes megnéznünk, hogy mivel próbálják megnyerni a vásárlókat. A készülék terveit már tavaly megvillantotta a cég, de már akkor tudták, hogy 2022-ben nem fog megjelenni. Kellett is várni rá bőven, hogy konkrétumokat tudhassunk meg, de most már minden információ rendelkezésre áll.

A készülék 10,95 hüvelykes, LCD érintőkijelzőt kapott, 2560 x 1600 pixel felbontással. A magasabb képfrissítés és a minőségibb OLED panel kimaradt, de ez alapvetően nem a csúcskategóriát célozza. Extraként ellátták a kijelzőt egy szennyeződéseket taszító réteggel, valamint a grafikus munkákat végzők sem maradni ki a buliból, ugyanis USI 2.0 szabványú tollakkal is használhatjuk majd. A feloldógomb egyben ujjlenyomat-olvasó is.

A kijelző tulajdonságai kiemelten fontosak, ugyanis a Google fő célja a termékkel az, hogy ne csak egy haszontalan porfogó legyen, ha nem használod, akkor is hasznos. A dobozában van egy dokkoló, amivel digitális képkeretnek is alkalmas lesz (így nem is baj, hogy nem OLED), valamint azon felül, hogy tölti a készüléket, hangszóróként is funkciónál. Máris Google Nest Hubbá avanzsál a tablet.

Az említett dokkolóhoz mágneses csatlakozókkal illeszkedik a készülék, és legfeljebb 15 wattal történő töltést tesz lehetővé. Természetesen USB-C-s töltési lehetőség is rendelkezésre áll, de cselesek, mert ehhez már nekünk kell külön beszereznünk a kábelt. A 7020 mAh-s akkumulátor teljes töltöttsége esetén 12 órás üzemidőt ígérnek folyamatos videózás mellett.

A kamerák belépőszintűek, mindössze két 8 megapixeles kamera található benne. Videóhívások lebonyolítására vagy egy-egy kevésbé fontos kép elkészítésre alkalmas, de ne várjunk csodát tőle.

A Google is szeret mindent belülről megoldani, így a saját, Tensor G2 névre keresztelt rendszerchipje egy Titan M2 társprocesszorral kiegészítve hajtja a gépet. Alapjáraton 8 GB RAM-mal érkezik, de választható 128 vagy 256 GB-os tárhellyel.

Három színben lesz elérhető: porcelán, hazel, ami inkább szürke, mint mogyoróbarna, és egy halvány, rózsaszínes árnyalatban. A hangok ki- és bejutását 3 mikrofon és 4 hangszóró biztosítja. A tablet Android 13-mal érkezik, erre 5 év frissítést igérnek.

Végül a legfontosabb: ha elérhető lenne nálunk, mennyiért jutnánk hozzá? Nos, Németországban jelenleg 679€-tól kezdődik az alap verzió, ez jelenleg kb. 251.000 Ft-nak felel meg. A készülék már rendelhető, a kiszállítás június 20-án indul.

Hirdetés
A kecskeméti GAMF-on szereztem a diplomámat műszaki menedzserként, ezért könnyen azonosulok a technikai újdonságokkal, de a telekommunikációs téma jobban vonz az ipari technológiáknál.