Az éves Google I/O konferencián többek között bemutatkozott a keresőóriás új középkategóriás okostelefonja, a Pixel 7a, ami képességekben nagyon közel van a Pixel 7-hez, de nála lényegesen olcsóbb.

Az új Google Pixel Európában 510 euróról indul, ezért kapunk egy 6,1 hüvelykes, tehát nem túl nagy méretű, 90Hz-es OLED kijelzőt, FHD+ felbontással és Gorilla Glass 3 védelemmel.

A Pixel 7a IP67-es tanúsítványt is kapott, a kerete fémből, a hátlapja pedig műanyagból készült, dizájnban egyébként megszólalásig hasonlít a két nagytestvérre.

Ebben a négy színben érkezik

Az új mobilt a Google Pixel 7-ben is használt Tensor G2 lapkakészlete hajtja, ami mellé 8 GB RAM-ot és 128 GB UFS 3.1 tárhelyet kapunk, szóval teljesítményben nem lesz eltérés. A Google egyébként 5 évnyi biztonsági frissítést ígér a készülékre és természetesen mindig elsőként kapja meg az új Androidokat.

Az előlapon van egy 13 MP-es kamera, ami 4K@30FPS-ben is képes videózni, a hátlapra pedig két szenzor került, egy 64 MP-es (1/1.73″, OIS, f/1.9) fő egység és egy 13 MP-es (120 fokos látószög, f/2.2) széleslátó. A fő kamera egyébiránt 5K@60FPS videórögzítésre is képes.

A Google Pixel 7a-t egy 4385 mAh kapacitású akkumulátorral látták el, 20W-tal (nem túl gyorsan) lehet tölteni vezetékesen, de a vezeték nélküli töltés is adott 18W-tal.

Ha hazánkban is elérhető lenne hivatalosan, 200.000 Ft környékén bomba vétel lenne.

Hirdetés
Kiskorom óta vonzott az informatika és főleg a mobilok világa és ez juttatott el oda, ahol most vagyok, időm nagy részében a YouTube videókkal foglalkozom.