Számtalan pletyka látott napvilágot az utóbbi hetekben a Redmi Note 5-ről, valamint erősebb változatáról, a Note 5 Próról. A vállalat a mai nap Indiában hivatalosan is lerántotta a leplet róluk, nézzük mennyire igazolódtak be a szóbeszédek.

Redmi Note 5

A Redmi Note 5 egy ráncfelvarrott Redmi 5 Plus is lehetne. 5,99 hüvelykes, 18:9-es képarányú kijelzővel, lekerekített sarkokkal és hajlított üveggel rendelkezik. A készülékház alatt egy Qualcomm Snapdragon 625 lapkakészlet duruzsol (jó lenne már elfelejteni ezt az SoC-t), valamint 3 GB / 32 GB és 4 GB / 64 GB memóriaváltozatok közül választhatunk. A hátlapon egy 12 megapixeles, f/2.2-es rekeszértékkel bíró kamera lapul, míg az előlapon egy 5 megapixeles kamerát találhatunk egy LED-villanó társaságában.

A korábbi találgatások beigazolódtak, a telefon Android 7.0 Nougat alapon MIUI 9-cet futtat, valamint egy 4000 mAh kapacitású akkumulátor felel a megfelelő töltöttségért, amelyet egy C-típusú USB-porton keresztül tölthetünk.

A vállalat négy színben tette elérhetővé a Redmi Note 5-öt, fekete, arany, rózsaszín és kék árnyalatban vásárolható meg. Ami az árakat illeti, a kisebb memóriaváltozatú Redmi Note 5 ára körülbelül 40.000 forintra tehető, míg az erősebb modell közel 50.000 forintos árcédulát kapott.

Redmi Note 5 Pro

A Redmi Note 5 Pro — a Redmi Note 5-höz hasonlóan — szintén egy 5,99 hüvelykes kijelzővel bír, a működésért pedig az új Snapdragon 636 lapka felel. 4 és 6 GB RAM memóriaváltozatok közül választhatunk, a belső tárhely mérete pedig 64 GB. A hátlapon egy vertikálisan elhelyezkedő, iPhone X dizájnt követő kamerát találhatunk, az egyik egy 12 megapixeles, f/2.2-es rekeszértékű szenzor, míg a másik egy 5 megapixeles, f/2.0 rekeszértékkel bíró kamera. Az előlapon egy 20 (!) megapixeles egység felel LED-villanóval karöltve a jobbnál jobb szelfikért.

A telefont az ujjlenyomat-olvasó mellett arcfelismeréssel is feloldhatjuk, ez az első olyan Xiaomi-készülék, amely ezzel a technológiával rendelkezik. A Redmi Note 5 Pro ugyanakkora akkumulátort kapott, mint a Redmi Note 5, szintén USB Type-C csatlakozón keresztül tölthetjük a 4000 mAh-s telepet, továbbá szintén Android Nougat alapon futtatja a MIUI 9-cet. A Redmi Note 5 Pro is négy színben érhető el: fekete, arany, rózsaszín és kék színváltozatokban pompázik. A 4 GB / 64 GB-os verzió ára 55.000 forintra tehető, míg a 6 GB / 64 GB-os modell közel 70.000 forintos árral büszkélkedhet. Egyelőre tehát csak Indiában kaphatók az újdonsült Xiaomi telefonok, nem tudni, hogy Európába mikor érkeznek meg.

Hirdetés
FORRÁSGSMArena
Több éve foglalkozom az okoseszközök világával, eleinte csak az Apple termékek érdekeltek, de ma már szívesen olvasok és írok más okoskütyüről is. Kövess Instagramon: