Nagy a felhajtás a Xiaomi körül, ugyanis nemrég megtalálták a vállalat oldalának forráskódjában a ‘redminote5’ kifejezést, így szinte fix, hogy február 14-én az említett telefont mutatják be Indiában.

Ismét egy renderkép látott napvilágot róla, amely hasonló az előző szivárgásokhoz. A telefon egy 5,99 hüvelykes, FHD+ felbontású, 18:9-es képarányú kijelzővel bírhat, amelyet alul és felül vastagabb, míg két oldalt vékonyabb káva vesz körül.

Az előlapon egy 8 megapixeles kamera felel a jobbnál jobb szelfikért, míg a készülék hátlapján vertikálisan elhelyezkedő dupla kamerát találhatunk (16 MP + 5MP). Alatta kapott helyet a LED-villanó és az ujjlenyomat-olvasó. A Redmi Note 5-ben Snapdragon 636 vagy 630 lapkakészlet felelhet a működésért, memóriafronton 4 GB RAM-ra, valamint 32 GB és 64 GB tárhellyel rendelkező modellekre számíthatunk.

Ami az akkumulátort illeti, egy 4,100 mAh kapacitással bíró akksi felelhet az üzemidőért, amelyet USB Type-C csatlakozón keresztül tölthetünk. A Redmi Note 5 várhatóan Android Nougat alapú MIUI 9-et futtat majd. Elsőként tehát az indiai piacon lesz elérhető, nem tudni, hogy Európába mikor érkezik, de az biztos, hogy Valentin-napon lelepleződik a Xiaomi új készüléke, amelyről természetesen mi is beszámolunk majd.

Hirdetés
FORRÁSGizmoChina
Több éve foglalkozom az okoseszközök világával, eleinte csak az Apple termékek érdekeltek, de ma már szívesen olvasok és írok más okoskütyüről is. Kövess Instagramon: