Hirdetés

Az LG G6 február 26-án fog bemutatkozni és ezt az LG is megerősítette, ő nem rejti véka alá, hogy mit fog bemutatni. A tavalyi LG G5-nél megismert moduláris dizájnt elhagyják, hisz nem volt nagy siker.

LG G5

A kijelzőt is megismerhettük, hisz korábban az LG bemutatta már a szokatlan képarányú 5.7 inches panelt. A hátlapon marad a duál kamera, azonban a felbontás még kérdéses, illetve hogy lesz-e benne plusz funkcionalitás.

LG G6 render

Mi a helyzet a processzor terén? Nos a Samsung mivel közösen dolgozott a 10 nm-es Snapdragon 835-ön a Qualcommal, ezért igen nagy mennyiséget kisajátított a márciusban érkező Galaxy S8-nak. Ilyenkor a többi OEM gyártó választás elé kényszerül, így az LG is, hisz ő nem gyárt saját chipsetet. A két lehetőség: vagy vár a piacra dobással április-május környékéig, amikor újra lesz elegendő mennyiség a chipsetből, vagy egy korábbi modellt használ, ami az LG G6 esetében a Snapdragon 821 lesz.

Az LG úgy gondolta, hogy ugyan biztos lennének felhasználók, akik kivárnák a Snapdragon 835 elérhetőségét és inkább legyen az a G6-ban, viszont üzleti szempontból nekik az volt a legjobb megoldás, hogy inkább jelenjen meg időben a készülék és egy korábbi chipsetet használnak.

Sok felhasználó dönt az alapján, hogy mennyire flagship a készülék, mennyire maxolják ki a gyártók a hardvert, de tudjuk, hogy nagyon sok minden múlik a szoftver megfelelő optimalizáltságán, így nem feltétlen lesz sokkal rosszabb a G6, mint a Galaxy S8. Kíváncsian várjuk a bemutatót, illetve hogy utána kezükbe kerüljenek a készülékek, hogy lássuk a valóságot.

A Snapdragon 821 szinte már biztos, a CES 2017-ről szivárgott ki egy prezentációs kép, ahol látható a processzor típusa, valamint a kijelző méret és a Full Vision elnevezés (a kávátlan kialakítás miatt), valamint a hátlapi ujjlenyomatszenzor, a víz- és porálló kialakítás és az LG V20-nál megismert Quad DAC.

Hirdetés
FORRÁSPhoneArena
Kiskorom óta vonzott az informatika és főleg a mobilok világa és ez juttatott el oda, ahol most vagyok, időm nagy részében a YouTube videókkal foglalkozom.