Hagyományához híven az iFixit a frissen bemutatott 9.7 inches iPadet is szétszedte és értékelte javíthatóság szempontjából. Így mi is láthatjuk, hogy mi lapul a kijelző alatt.

A legnagyobb különbség az eddigi modellekhez képest, hogy az új iPad megkapta az iPhone 6S-ben és iPhone SE-ben megismert Apple A9 rendszerchipet. Fizikai méretre szinte megegyezik az Air 2-vel, viszont akkumulátorban jobb lett nála.

A szétszerelési metodika ugyanaz, mint az eredeti iPad Air esetében. Az érintőpanel+üveg külön van az LCD-től, ha leválasztjuk hőgéppel az előlapot és kicsavarozzuk az LCD-t, máris hozzá lehet férni a belső komponensekhez. Abból a szempontból jó a különállóság, hogy ha csak az előlapi üveg tört be, akkor nem kell drága pénzért az LCD-t is cserélni vele.

Javíthatóságra az iFixit 10-ből 2 pontot adott, ami igen kevés. Ezt azzal indokolták, hogy az előlap erős ragasztóval van rögzítve a vázhoz, így szétszerelésnél nagy az esély, hogy megtörik a panel. Ezen felül sok komponenst ragasztó tart a helyén, ami javíthatóság szempontjából megint csak nem előnyös. Amíg nem távolítod el helyéről az LCD-t, addig a csatlakozókhoz nem is lehet hozzáférni.

Az új iPad 132.990 Ft-os árával erős kihívója lesz a Galaxy Tab S3-nak, ami ennél sokkal többe, 229.990 Ft-ba kerül.

A cikk létrejöttében közreműködött a Telenor Hipernet hálózata.
FORRÁSiFixit
MEGOSZTÁS
Laci
6 éve írok az informatika és a telekommunikáció világáról és 1 éve készítek videókat. Papír szerint mérnök-informatikus vagyok, de a mobilok világa jobban vonz.