Hirdetés

Otthon javítható lesz a Pixel Fold, az összecsukható mobilok közül elsőként, a gyártó a 2020 óta tartó iFixIt partnerségének újabb mérföldkövéhez érkezett.

Már kapható a Pixel Fold az Egyesült Államokban, az Egyesült Királyságban, Németországban és Japánban is, most pedig kiderült, hogy az iFixIt partnerségnek köszönhetően eredeti alkatrészek, a javításhoz szükséges eszközök és javítási útmutatók is elérhetőek lesznek. Induláskor a kijelzők, az akkumulátor és a töltőcsatlakozó lesz cserélhető.

Otthon javítható lesz a Pixel Fold - képen a mobil

A Pixel Fold lehet az első otthon javítható összecsukható mobil. Az otthoni javíthatóság mellett a Google a boltjaiban és postán keresztül is vállalja majd az eszközök javítását.

A többi összecsukható telefont gyártója egyelőre nem teszi lehetővé az otthoni javítást, ha a felhasználó próbálkozik ilyesmivel, az általában a garancia elvesztésével jár.

A gyártó tervei közt szerepel egy kiterjesztett garanciát nyújtó Preferred Care szolgáltatás is, ami a véletlen mechanikai meghibásodásokat és véletlenül keletkezett sérüléseket fedezné a gyári garanciális idő leteltével. A kiterjesztett garancia havidíjas és egyszeri befizetést igénylő változatban is elérhető lenne, ami javítást vagy szükség esetén készülékcserét nyújtana.

Nemrég egyébként bemutatkozott egy Nokia mobil is, ami szintén otthon javítható lett, ráadásul 100.000 forint alatti ajánlott fogyasztói árral érkezik.

Megérkezett az otthon javítható Nokia G42 5G

Hirdetés
FORRÁSGSMArena
Márkus Marcell
A Tech2-n főként mobilokról olvashattok tőlem, de közösségi médiáról, streaming szolgáltatókról, Kuo és Gurman elemzéseiről és újabban már okosvécéről is informálódhattok.