Új jelentéssel rukkolt elő a Stone Temple Consulting marketing ügynökség, de sok újat nem tudtak mondani: a virtuális személyi asszisztens szolgáltatások közül a Google Assistant a leghatékonyabb, a Siri viszont nem mindig talál megfelelő választ a kérdésekre.

Érdekes módon a tesztelők a szolgáltatásokat okostelefonon és a Google Home rendszerén is egymásnak ereszették, a végeredmény némileg különbözik egymástól. Pontos típusokról nem esett szó, de az iPhone mellett a Pixel 2 elég sokszor említésre került.

A fenti grafikonon látható, hogy a Google Assistant végig megtartotta első helyét, a második helyre a Microsoft Cortana került. A dobogó alsó fokát az Amazon Alexa szerezte meg, ami kellemes meglepetés, bár a kvartett közül ez tud a legkevesebb összetett kérdésre válaszolni. A lista végén az Apple Siri kullog, legalábbis a zúzósebb kérdések tekintetében, a helyes feleletek esetén már jobb a helyzet.

Hirdetés
FORRÁSAndroid Authority
Nem kérdés, miket szeretek: technológia, jog, sport, utazás, zene, autók. Aki követné, hogy merre járok: www.instagram.com/tamzsolt