Hirdetés

Jöhet az Amazon Alexa előfizetés a pletykák szerint, amely 10 dolláros havidíjért cserébe generatív mesterséges intelligenciát hozhat, az Amazon várhatóan két csomaggal készül.

Egy ingyenes és egy fizetős opció állhat majd a felhasználók rendelkezésére, utóbbi legalább 5 dollár lesz, 5-10 dollár közötti árral tervez a vállalat. Az előfizetés valószínűleg nem képezi a Prime részét.

Jöhet az Amazon Alexa előfizetés - Amazon Echo, illusztráció

Miután az elmúlt évtized során nem érkeztek jelentős újdonságok Amazon Alexához, a virtuális asszisztens lemaradásban van. Mivel az Alexa használata ingyenes, közvetlenül nem profitál belőle anyagilag az Amazon.

Az új Alexát a cégen belül Remarkable, vagyis figyelemre méltó Alexának hívják. Az új funkciók között lehet például, hogy képes e-maileket írni, vásárlási tanácsadást nyújtani, vagy az Uber Eats szolgáltatásán keresztül rendelni.

A gyártó azon is dolgozik, hogy fejlessze az okos eszközök vezérlését, például Alexa képessé váljon megtanulni a rutinok automatizációját.

A tervek szerint augusztusra készül el az új változat, melyet az idei év során később mutathatnak be. Az Apple múlt heti WWDC konferenciáján kiderült, hogy a Siri is fejlődni fog.

Hirdetés
FORRÁSMacRumors
Márkus Marcell
A Tech2-n főként mobilokról olvashattok tőlem, de közösségi médiáról, streaming szolgáltatókról, Kuo és Gurman elemzéseiről és újabban már okosvécéről is informálódhattok.