Hirdetés

Nem csak a mobiltelefonok, hanem az autók is egyre okosabbak, ezzel pedig a fedélzeti rendszereknek is lépés kell(ene) tartaniuk. A Volvónál most megteszik ezt a lépést, ugyanis a következő néhány év során Android alapú szoftverre váltanak majd. Már tavaly májusban bejelentették, hogy beléptek a Google Androidot felhasználó cégek csoportjába, az eredményt pedig hamarosan láthatjuk a gyártó autóiba építve.

Számos előnnyel járhat, hogy egy már bevált és szélesörűen elterjedt operációs rendszert alkalmaznak. Például sok jogos kritika éri az autókban található gyári navigációkat, elsősorban a térképek elavultsága, nehézkes (és sokszor drága) frissíthetősége, no meg az online adatok hiánya miatt. Ezzel a lépéssel viszont a jövőben a Google Maps-et használhatjuk úgy a Volvókban, ahogy azt a mobilunkon megszokhattuk, online, friss térképpel, valós idejű forgalmi információkkal.

Természetesen a Google többi szolgáltatása, így az Assistant is működik majd, ezzel akár az autó bizonyos beállításait, funkcióit is tudjuk majd vezérelni. Ráadásul a Play Áruházból további alkalmazások tölthetők majd le az autó fedélzeti rendszerére, ezzel bővítve annak tudását. Ugyanígy a rendszer online kapja a frissítéseket és még számos más lehetőség nyílik meg előttünk. Sajnos pontos dátumot még nem közölt a Volvo, de ígéretük szerint pár éven belül mindez már elérhető lesz a jövőbeni modellek számára.

Hirdetés
FORRÁSMotor Trend
Rusi
Több mint egy évtizede foglalkozom telekommunikációval, számos területén dolgoztam már, de bármerre is vitt az utam, az újságírástól nem tudtam és nem is akarok szabadulni.