Hirdetés

Az LG a CES-en mutatta be legújabb ruhaápolási innovációját. A 2020-as CES legjobb innovációinak járó díjat kiérdemlő LG ThinQ™ elöltöltős mosógép a mesterséges intelligenciát alkalmazó Direct Drive TM (AI DD) motorral és szintén AI-alapú terméktámogatási szolgáltatással érkezik.

Az új háztartási eszköz nem csak a ruhatöltet mennyiségét és súlyát képes felmérni, de a mesterséges intelligencia és szenzorok alkalmazásával a szövetek típusát is azonosítja minden programindítás előtt. Mélytanulási technológiájával a mosógép ezeket az információkat húszezer — a mosási szokásokhoz kapcsolódó — adattal hasonlítja össze, ennek nyomán pedig optimalizálja a beállításokat a lehető legjobb mosási eredmény eléréséhez. A készülék ezzel nem csak a hatékonyságot növeli, de az LG szerint 15 százalékkal meghosszabbítja a ruhadarabok élettartamát is.

Az LG eddigi legokosabb mosógépe felismeri a pólókból és nadrágokból álló (azaz az ágyneműktől és egyéb vegyes szövettípusoktól eltérő) vegyes töltetet és úgy programozza be a mosási ciklust, hogy a dobmozgások, a hőfok és a program hossza ehhez illeszkedve a legjobb eredményt hozza. Az új, felhasználóbarát adagolási funkció képes automatikusan, a töltet méretéhez és a mosás időtartamához igazítva adagolni a folyékony mosószert és az öblítőt. A Smart Pairing funkció önműködően küldi el az adott töltethez ideális szárítási beállításokat a készülékkel kompatibilis LG szárítógépnek, így a felhasználók a ruhatisztítási folyamat végén a lehető legjobb eredményt kapják.

 

Black VCM Version.
07월 미국 상기조사용
19pt Maincourse 크기 반영

A mosógép az LG ThinQ mobilalkalmazáson keresztül kapcsolódik az Amazon Alexához is, így képes értesítéseket küldeni arról, ha a mosószer kifogyóban van. Sőt, a felhasználók az alkalmazáson keresztül felhatalmazhatják az Amazon automatizált online vásárlási szolgáltatását (Amazon Dash Replenishment, ADR) arra, hogy automatikusan újrarendelje az előzetesen kiválasztott mosószert és öblítőt, így a megrendelt termékek egyből házhoz érkeznek.

A gépben megtalálható a Proactive Customer Care szolgáltatás is, melynek lényege, hogy a mesterséges intelligencia figyelmezteti a tulajdonost, ha azt érzékeli, hogy valamilyen javításra vagy karbantartásra van szükség a gépben. Sőt, tanácsokkal is ellátja a felhasználót annak érdekében, hogy a termék minél tovább maradjon a legjobb állapotban használható.

Az AI-funkciók mellett a mosógép további kényelmi funkciókat is kínál, amelyek időt spórolnak a felhasználónak és garantálják a kiemelkedő teljesítményt:

  • a TurboWash™ 360 jelölés azt jelenti, hogy az erőteljes fúvókák egyszerre több szögből irányítják a ruhákra a vizet teljesen körülölelve azokat, így a mosószer mélyen a ruha szálai közé hatolhat. Ezzel a technológiával még nagyobb ruhamennyiség esetén is tökéletes eredmény érhető el, akár 30 percnél rövidebb mosóprogramokkal is;
  • a 3D Multi Spray rendszer egyszerre öt különböző irányból fújja a vízsugarakat, ezzel gyorsan feloldva a makacs szennyeződéseket;
  • az LG TWINWash™ megoldás pedig időt takarít meg azzal, hogy egyidejűleg két adag ruha mosását teszi lehetővé: egy kisebb töltet az alsó mosódobba helyezhető, amíg a nagyobb adag ruha a felső, hagyományos mosódobban tisztul.

Az LG új, nagykapacitású elöltöltős mosógépe a CES-es debütálás után először Észak-Amerikában, az év első felében kerül forgalomba, a további piacokon ez után lesz elérhető. Ha Magyarországon meg is jelenik, az Amazon Alexára és az ADR-re építő funkciók itthon nem lesznek elérhetők. Árazásról egyelőre nincs információnk.

Hirdetés
Óvodás korom óta érdekel az informatika és a technológia világa. Programtervezést és könyvtártudományt tanultam, lassan öt éve, hogy írással és közösségi médiával foglalkozom.