Az Apple legújabb készülékei névszerint az iPhone 11, iPhone 11 Max és iPhone 11R minden bizonnyal szeptemberben kerülnek bemutatásra. Mostani cikkünk megpróbálja összeszedni, mire is számíthatunk dizájn, kamerák, kijelző és minden más terén az almás cégtől.

Ismerős dizájn

Idén nem számítunk számottevő változásra az új mobilok küllemével kapcsolatban. Az iPhone 11 143,9 x 71,4 x 7,8 mm-es kiterjedésű lehet mely csak minimális különbség az XS-hez képest. Az iPhone 11 Max 157,6 x 77,5 x 8,1 mm-es méretekkel rendelkezhet.

A legtöbb változás a hátoldalon érhető tetten, ugyanis az eddigi hosszúkás kameraszigetet egy nagyobb négyzet alakú válthatja, amelybe már három szenzor kerül beépítésre a LED-es villanó mellett. A kamerasziget hiába lesz nagyobb, állítólag kevésbé fog kiemelkedni a hátlapból. A némító kapcsoló is változhat, az eddigi le és fel kapcsolás helyett jobbra és balra kapcsolásra számíthatunk, hasonlóan a régi iPadek megoldásához.

Kijelző

Az idei iPhone-ok kijelző mérete és technológiája sem változik meg, habár annyit tudni lehet, hogy az Apple komoly fejlesztésekbe fogott a mikroLED technológiákkal kapcsolatban. 5,8 hüvelykes és 6,5 hüvelykes képátlókra számítunk OLED technológiával.

Ami viszont eltűnik, az a 3D Touch, melyre az iOS 13 és a beszállítók jelentéseiből számítunk. Szoftveresen előhozható funkciók váltják Haptic Touch néven. Például hosszan nyomunk egy ikonra és plusz funkciók jelennek meg. A rezgő motor is fejlesztésen esik át, jelenleg Leap Haptics néven hivatkoznak az új funkcióra.

Az iPhone 11 kamerái

Az Apple évek óta inkább követni próbálja a trendeket mintsem annak idején, amikor ők diktálták. Ez részben azért is történik, mert a többi gyártó egy évben több alkalommal is frissíti a termékportfólióját, ezzel szemben évente egyszer kapunk új iPhone-okat. Idén a legtöbb új vevőt a kamerás képességek miatt szerezheti az amerikai vállalat.

Hátul a három kamera egy normál látószögű, egy telefotó és végül egy ultraszéles-látószögű szenzor lehet. Állítólag a kétszeres zoomot háromszoros válthatja és a Google-höz hasonló algoritmus javíthatja a digitális zoommal készült képek minőségét.

Elől a 7MP-ről 12MP-re emelik a pixelszámot, valamint a 4 lencséből álló szenzor 5 lencséből álló szenzorra javul, ami a sötétebb helyzetekben is javíthat a képminőségben. A legújabb hírek szerint akár elől is tudunk majd lassított videókat készíteni 120 képkocka/másodperc sebességgel, 1080p-s HD minőségben.

A13 Bionic

Ugyebár házon belül fejlesztik az új SoC-t, mely a mérések szerint mindig a versenytársak előtt tud maradni számítási teljesítményben. Az A13 7nm+ gyártástechnológiával készülhet. Idén a grafikus teljesítmény és a mesterséges intelligencia fejlődhet a legnagyobb mértékben az elemzők szerint.

Akkumulátor

Az új iPhone-ok is megkapják a Qi töltési szabvány azon verzióját, mellyel visszafelé is történik a töltés, vagyis akár az AirPods 2-t is tudjuk vele tölteni vagy más olyan eszközt mely megfelel a követelményeknek. Az egyik leghíresebb Apple szivárogtató, Ming-Chi Kou szerint az iPhone 11 20-25%-kal nagyobb, míg a Max verzió 10-15%-kal kaphat nagyobb akksit. Egyes jelentések szerint idén alapból járni fog a gyorstöltésre alkalmas hálózati adapter, de csak jövőre válthatnak Type-C kábelra az iPhone-ok.

Egyéb

Akár két eszközzel is meg tudjuk majd osztani amit hallgatunk, ez a Bluetooth 5.0 egyik előnye. A funkció csak idéntől, az iOS 13-mal kerül aktiválásra, pedig már a 2017-es iPhone-okba is Bluetooth 5.0 került beépítésre. 5G-s modellre idén még ne számítsunk, jövőre jöhet az első ilyen modell, melybe még a Qualcomm-tól vehetik a hardver komponenseket. De egyes hírek szerint az Intel mobilos modemekkel foglalkozó részlegének megvásárlásával az Apple házon belül is fejleszthet majd.

A cikk frissítésre kerül amint kiderülnek újabb információk!

Hirdetés
FORRÁS9To5Mac
Kiskorom óta vonzott az informatika és főleg a mobilok világa és ez juttatott el oda, ahol most vagyok, időm nagy részében a YouTube videókkal foglalkozom.